Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mate Pavić ušao u četvrtfinale Wimbledona

Jedini preostali hrvatski predstavnik u konkurenciji parova, Mate Pavić, u ponedjeljak je izborio nastup u četvrtfinalu Wimbledona. On je sa svojim partnerom Marcelom Arevalom s 2-0 u setovima svladao francusku kombinaciju Fabiena Reboula i Sadia Doumbiju.

U prvom setu su Pavić i Arevalo bili dominantniji par te su do breaka prednosti stigli kod vodstva 3:2. Mogli su doći i do dvostrukog breaka kod 5:3, no Francuzi spašavaju dvije vezane set lopte i smanjuju rezultat. Nije to zasmetalo hrvatsko-salvadorskoj kombinaciji koja servis za set koristi uz jedan izgubljeni poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu gledali smo nešto izjednačeniji meč. Nije bilo previše prijetnji na servisu, jedino se mogu izdvojiti dvije neiskorištene break prilike Pavića i Arevala kod rezultata 3:3. Set se na kraju odlučio u “trinaestoj igri” gdje su Hrvat i Salvadorac sa 7-1 došli do pobjede. Tako su sa 6:4, 7:6(1) izborili nastup među osam najboljih parova.

Tamo će igrati protiv Harrija Heliövaare i Henryja Pattena. Pavić kasnije igra i meč prvog kola mješovitih parova gdje sa Ljudmilom Kičenok brani naslov.

Komentari

Povezano