Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matea Jelić osvojila broncu na SP-u u taekwondou

Drugog dana natjecanja na 26. po redu Svjetskom prvenstvu u taekwondou, Matea Jelić je u kategoriji do 73 kilograma osvojila prvu medalju za Hrvatsku u Bakuu.

Hrvatska reprezentativka i članica TK Marjan je osvojila broncu nakon što je u polufinalu poražena od Britanke McGowan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matea je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom kolu, u vrlo izjednačenoj borbi svladala predstavnicu Turske Sude Yaren Uzunçavdar s 2-1 u rundama. Borba je bila toliko izjednačena da u odlučujućoj trećoj rundi nismo vidjeli niti jedan poen, a Matea je slavila sudačkim preglašavanjem.

U osmini finala je imala najteži mogući izazov jer se borila protiv braniteljice naslova svjetske prvakinje Nadice Božanić. Kninjanka je fantastičnom predstavom svladala Srpkinju s 2-0 u rundama (11:0, 6:4) te je izborila četvrtfinale.

U borbi u kojoj je pobjeda označavala osiguranje medalje, Jelić je s 2-0 u rundama bila bolja od Egipćanke Maisoun Farouk (4:0, 7:3). Tom pobjedom je stigla do svoje prve medalje sa Svjetskih prvenstava u karijeri.

U polufinalu je nažalost ipak poražena od Britanke Rebecce McGowan, europske prvakinje iz 2021. godine te brončane s prošlog Svjetskog prvenstva u Guadalajari, s 2-0 u rundama (5:7, 8:9).

Mateina bronca je ukupno 27. medalja za Hrvatsku u povijesti ovog natjecanja. U bogatoj karijeri, Jelić ima zlato s Olimpijskih igara, zlato i broncu s Europskih prvenstava, dva zlata s Mediteranskih igara i sada broncu sa Svjetskih prvenstava.

Jako blizu medalje je bila i Doris Pole koja je zapela u četvrtfinalu kategorije do 67 kilograma. Članica TK Metalac je u prvom kolu velter kategorije svladala Šveđanku Fridu Sjoberg, dok je u drugom kolu eliminirala braniteljicu naslova Meksikanku Leslie Soltero s 2-0 (3:2, 11:4).

Nakon toga je u osmini finala s također 2-0 u rundama bila bolja od olimpijske viceprvakinje Lauren Williams. Nažalost, poraz je doživila u četvrtfinalnoj borbi protiv Francuskinje Magde Wiet Henin (0-2). Tako je Pole ostala na jednoj medalji sa Svjetskih prvenstava, onoj brončanoj osvojenoj u Manchesteru 2019. godine.

U kategoriji do 58 kilograma u muškoj konkurenciji je nastupio Jan Flegar koji je u prvom kolu prošao Woobensa Cazeaua s Haitija diskvalifikacijom, dok je u drugom kolu poražen od Španjolca Adriana Vicentea s uvjerljivih 2-0 u rundama.

Komentari

Povezano