Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig do drugog kola Brașova, Mikrut ispao od domaćeg igrača

U Brașovu se ovaj tjedan igra Challenger turnir, a Hrvatsku su u utorak predstavljala dvojica tenisača, Matej Dodig i Luka Mikrut. Ostvarili su polovičan uspjeh. Dodig je preokretom došao do pobjede od 2-1 u setovima protiv Jelea Selsa dok se Mikrut nije uspio vratiti protiv Cezara Cretua te je upisao poraz u tri seta.

Dodig je prvi set otvorio gubitkom servisa te se do kraja seta nije uspio vratiti. Tako je prvi set pripao Nizozemcu sa 6:3. U drugom je Osječanin propustio break prednosti i dvije vezane break prilike kod 4:4 za novu prednost. Uspio je Sels dovesti set do “trianeste igre”, ali je svejedno set pripao Hrvatu koji je sa 7-3 odveo meč u set odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo rano dolazi do prednosti breaka, a ubrzo i do drugog oduzimanja servisa za 3:0. Vratio se Sels jednim oduzimanjem početnog udarca te je smanjio na 3:2, no tada Dodig osvaja tri gema u nizu za prolaz u drugo kolo rezultatom 3:6, 7:6(2), 6:2.

Mikrut je u prvom setu imao kontrolu od početka te je uspio doći i do servisa za set. Tada ipak staje te nakon vodstva 5:3, set gubi sa 5:7. U drugom setu spašava deset break prilika te na kraju osvaja set iskoristviši svoju treću priliku za break, a prvu set loptu. U odlučujućem setu je puno griješio te je Cretu brzo došao do 4:0 nakon čega se nije osvrtao te je došao do pobjede rezultatom 7:5, 4:6, 6:2.

Dodiga u drugom kolu čeka okršaj s Turčinom Ergijem Kirkinom dok Mikrut idući tjedan ima prijavljene kvalifikacije za Challenger u Trstu.

Komentari

Povezano