Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig izborio polufinale parova u Todiju, Poljičak do četvrtfinala u Mariboru

Četvrtak je za hrvatski muški tenis nekoliko ogleda na nižim razinama. Među važnijima izvdajamo nastup Mateja Dodiga na Challenger razini u parovima te nastupe Milija Poljička (Maribor) i Josipa Šimundže (Ollersbach) na ITF razini u pojedinačnoj konkurenciji. Dodig i Poljičak su upisali pobjede dok je Šimundža u Austriji upisao poraz.

Matej Dodig ne igra inače turnire u parovima, no u Todiju je došao do svog prvog polufinala. Osječanin je s Hynekom Bartoňom izborio nastup među četiri najbolja para. Porazili su prve nositelje s 2-0 u setovima. Prvi su osvojili sa 6:4 dok su u drugom s 10-8 u tie-breaku stigli do pobjede. U polufinalu ih čeka okršaj s trećim nositeljima Filipom Bergevijem i Mickom Veldheerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak ovaj tjedan igra ITF 25k turnir u Mariboru te je tamo nastavio s dobrim igrama koje je pokazivao u posljednje vrijeme. U drugom kolu porazio je Daniela Pátýja s 2-0 u setovima. Prvi set je osvojio sa 6:2 dok je u drugom ispustio break prednosti kojim je zakomplicirao stanje. Ipak, na kraju je sa 7:5 stigao do pobjede kojom je izborio četvrtfinale protiv iskusnog Blaža Role.

Šimundža je u Austriji imao težak posao protiv trećeg nositelja Nielsa Viskera. Iako je u prvom setu pružio dobar otpor, Visker je na kraju set osvojio u tie-breaku. Osvajanjem prve dionice igre Nizozemac je i prelomio susret te je u drugom napravio break kod vodstva 3:2 te isti nije ispustio do kraja za pobjedu 7:6(4), 6:3.

Kasnije tijekom dana Poljičak će nastupiti s Nikolom Bašićem u parovima u Mariboru. U parovima je Hrvatska u Mariboru imala i Jerka Brkića, no on je svoj meč već izgubio.

Komentari

Povezano