Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig nevjerojatnim preokretom došao do pobjede u hrvatskom dvoboju u Istanbulu

Srijeda je za hrvatski tenis donijela međusobni okršaj Duje Ajdukovića i Mateja Dodiga. Splićanin je tražio pobjedu kojom bi ostvario novi ranking karijere dok je s druge strane Dodigu svaka pobjeda na Challenger razini bonus. Pobjedu je na kraju s 2-1 u setovima ostvario Dodig koji je u posljednjem setu nadoknadio dva breaka zaostatka.

Prvi set pripao je Dodigu. Osječanin je odigrao kvalitetnije i smirenije od Ajdukovića te je sa 6:3 poveo s 1-0 u setovima. Drugi set donio je još nervoznijeg Ajdukovića koji se raspravljao sa glavnim sucem, no unatoč tome uspio je doći do breaka kod vodstva 3:2 te je na kraju osvojio drugu dionicu igre sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem je Ajduković pokazao svoju kvalitetu te je Dodigu zaprijetio u prvom gemu s 0-40, no to je Osječanin spasio. Kod 1:2 je Ajduković spasio i Dodigovu break loptu. Taj poen je naznačio i pad mladog Osječanina. Ajduković osvaja četiri gema u nizu te dolazi do svog prvog servisa za meč. Ne uspijeva ga iskoristiti i tako daje nadu Dodigu za povratak. Dodig zatim smanjuje na 4:5, a onda se i u potpunosti vraća uz nekoliko neforsiranih grešaka Ajdukovića. Momentum koji mu je Ajduković ponudio je iskoristio te je i poveo sa 6:5 u odlučujućem setu.

Dovukao se na kraju Ajduković nekako do “trinaeste igre”, no tamo ga je već u startu iz takta izbacila linijska sutkinja koja mu je po tko zna koji put svirala prijestup. Iako je vratio mini break koji je Dodig zaradio početkom tie-breaka, Ajduković se nije uspio u potpunosti sabrati. Tako je Dodig sa 7-3 odnio pobjedu kojom je izborio četvrtfinale Istanbula.

Za prolazak u polufinale Dodig će igrati protiv pobjednika meča između Hamada Međedovića i Eliasa Ymera.

Komentari

Povezano