Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig ostvario uspjeh karijere plasmanom u četvrtfinale Challengera u Splitu

Četvrtak je u Teniskom centru Firule bio rezerviran za mečeve trojice Hrvata u drugom kolu Split Opena. Prvi je na teren izašao najmlađi od njih, Matej Dodig, koji je vrlo dobrom izvedbom izborio plasman u četvrtfinale turnira.

Dodigov protivnik je bio 20-godišnji Poljak Maks Kasnikowski, 253. tenisač svijeta koji je ove sezone već osvojio jedan Challenger turnir i to početkom godine u portugalskom Oeirasu kada je postao ”prvi državni neprijatelj” svladavši čak trojicu domaćih tenisača na putu do titule. 18-godišnji Osječanin je u prvom setu dva puta dolazio do breaka kojeg nije uspio potvrditi, međutim kod 4:4 uspijeva i po treći put oduzeti servis Poljaku, ali ovog puta to kapitalizira i osvaja prvi set sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig je s odličnom napadačkom igrom nastavio i u drugom setu, a do prvog breaka dolazi kod 1:1. Kasnikowski je kod 3:2 došao do dvije break lopte, ali Matej onda pogađa nekolicinu prvih servisa i preciznim i snažnim udarcima dolazi do winnera i vodstva od 4:2.

Mladi Hrvat je u tim trenucima ušao u seriju vrhunskih poteza što se prelilo i na sljedeći gem u kojem je iznudio ukupno četiri break lopte, no Kasnikowski ih je sve uspio spasiti i ostati u meču. Do kraja meča nijedan tenisač nije izgubio servis pa je Dodig ostvario veliku pobjedu od 6:4 6:4.

Za Dodiga je ovo bila treća Challenger pobjeda u mladoj karijeri (sve tri u ove godine i sve u Hrvatskoj), a današnjom pobjedom je po prvi put ušao u društvu TOP 400 na ”live ljestvici”. U četvrtfinalu ga očekuje meč protiv Danca Elmera Moellera, 368. s ATP ljestvice.

Komentari

Povezano