Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig pobijedio u Istanbulu; Mikrut riješio tešku prepreku u Austriji

U ponedjeljak ujutro su svoje kvalifikacijske mečeve odigrali Mili Poljičak i Nino Serdarušić, a u popodnevnom terminu su na red došli mečevi prvog kola za hrvatske predstavnike. U prvom kolu Istanbula, odnosno Tullna, nastupili su Matej Dodig i Luka Mikrut. Obojica su bila uspješna te su pobjedama od 2-0 i 2-1 u setovima prošli u drugo kolo.

Dodig je u prvom kolu dobio pogodan ždrijeb s obzirom na to da je igrao protiv Tuncaya Durana, domaćeg igrača s pozivnicom koji se nalazi izvan tisuću najboljih na ATP ljestvici. Unatoč tome, Turčin je pružio solidan otpor Osječaninu. U prvom setu je osvojio tri gema, a u drugom četiri. Tako je sa 6:3, 6:4 Dodig prošao u drugo kolo gdje je moguć hrvatski okršaj. Ako bi Duje Ajduković u prvom kolu pobijedio Ramkumara Ramanathan, za četvrtfinale bi se borio s Dodigom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikrut je, za razliku od Dodiga, imao znatno teži ždrijeb. Suparnik mu je bio Filip Cristian Jianu, Rumunj koji je prije nekoliko tjedana porazio i Milija Poljička u Liberecu. Jianu je pokazao da će biti težak protivnik Mikrutu osvojivši prvi set sa 6:4, a da pritom Mikrutu nije dozvolio niti jednu break priliku. U drugom setu vidjeli smo dobre igre na početnom udarcu sve do vodstva 5:4 za Mikruta. Tada Splićanin dolazi do svoje prve break prilike koju i koristi za odlazak u set odluke.

Tamo Mikrut prvi dolazi do prednosti. Oduzeo je Rumunju servis kod vodstva 3:2, no ne uspijeva potvrditi break. Ipak, novo oduzimanje servisa stiglo je već u idućem gemu. Nakon toga Mikrut nije imao problema zaključiti meč te sa 4:6, 6:4, 6:3 prolazi u drugo kolo. Tamo čeka pobjednika meča između dva kvalifikanta Maxa Hansa Rehberga i Pyotra Nesterova.

Mečevi drugog kola na rasporedu su u srijedu dok će u utorak na Challenger terene u Istanbulu i Cassisu izići Duje Ajduković, Dino Prižmić i Marin Čilić.

Komentari

Povezano