Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig preko bivšeg TOP 50 tenisača izborio drugo kolo Split Opena

Drugi dan Challenger turnira u Splitu nam donosi nastupe trojice hrvatskih tenisača. Na Centralni teren je prvi izašao Matej Dodig, nakon čega će na istom terenu redom igrati Luka Mikrut i Duje Ajduković.

Dodig, inače 420. tenisač s ATP ljestvice, u glavni turnir na splitskim Firulama je ušao zahvaljujući pozivnici organizatora, a ždrijeb prvog kola ga je spojio sa Slovakom Alexom Molčanom, bivšim 38. tenisačem svijeta, a danas 157. Mladi Hrvat je u meč protiv Slovaka ušao kao blagi underdog, ali je već u prvom setu pokazao da će skupo prodati svoju kožu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig je ekspresno odjurio na 4:0 da bi se potom Slovak vratio na 4:2. Osječaninu je Molčan greškama poklonio gem za 5:2, a Dodig kod servisa za set nije imao problema te je sa 6:2 poveo s 1-0 u setovima.

Dodig je fantastično otvorio i drugi set te je Slovaku odmah oduzeo servis kojeg je i potvrdio za 2:0. Molčan je jedinu priliku za povratak u meč imao kod Dodigovog servisa pri rezultatu od 3:2 kada je došao do break lopte, međutim 18-godišnji Hrvat to odličnom igrom spašava i dolazi do 4:2.

Do kraja meča su oba tenisača osvojila svoje servis gemove pa je Dodig u konačnici slavio sa 6:2 6:4 za plasman u drugo kolo Split Opena. To mu je ujedno druga Challenger pobjeda u mladoj karijeri nakon što je prije samo par dana u Zadru pobijedio Filipa Mišolića u prvom kolu poslije predaje Austrijanca kod vodstva Hrvata od 7:6 5:2.

Matej će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv Poljaka Maksa Kasnikowskog, 253. tenisača današnjice.

Komentari

Povezano