Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig preko bivšeg TOP 60 igrača do četvrtfinala Challengera u Austriji

Nakon što je u prvom kolu teškom mukom svladao Cema Ilkela, Matej Dodig je u borbi za četvrtfinale imao kvalitetnijeg protivnika, Kolumbijca Daniela Elahija Galána. Iako je svojevremeno Kolumbijac bio 56. na svijetu to za Dodiga nije predstavljalo problem te je slavio s 2-0 u setovima.

Prvi set je Osječanin otvorio s breakom da bi već u gemu koji je slijedio s tri dvostruke pogreške vratio Galána u set. Zatim je Dodig upao u “crnu rupu” te je Kolumbijac kod vodstva 4:1 imao priliku doći i do dvostrukog breaka prednosti. Dodig je ipak to uspio izvući te se na kraju u potpunosti vratio u set. Tako je prva dionica igre odlučena u tie-breaku gdje je sa 7-5 bolji bio Osječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je na terenu od početka bolji bio Dodig te se na 3:0 odvojio već u samom startu. Do kraja seta su zatim tenisači držali svoje početne udarce. Jedino je kod vodstva 5:2 Dodig propustio iskoristiti tri vezane meč lopte. Već u idućem gemu je pokazao kako ga to nije pogodilo te je sigurno odservirao za pobjedu 7:6(5), 6:3 i prolaz u četvrtfinale.

Za mjesto među četvoricom najboljih u Bad Waltersdorfu Dodig će igrati protiv specijalista za zemljanu podlogu, Jaumea Munara. Španjolac, inače 74. tenisač svijeta je do četvrtfinala stigao pobjedom protiv Dennisa Novaka u dva seta.

Komentari

Povezano