Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig preokretom do drugog kola Challengera u Austriji; Serdarušić poražen

Iako je Hrvatska u Bad Waltersdorfu u glavnom ždrijebu trebala imati jednog predstavnika u glavnom ždrijebu, Nino Serdarušić je na kraju svoje mjesto uz Mateja Dodiga zaradio kao sretni gubitnik. Unatoč tome, Serdarušić se nije plasirao u drugo kolo, porazio ga je Daniel Elahi Galán. Dodig je, za razliku od Serdarušića, upisao pobjedu protiv Cema Ilkela s 2-1 u setovima.

Serdarušić je u meč s bivšim TOP 60 igračem krenuo s minimalnim nadama, no nakon prvog seta mogao je vjerovati u prolaz. Bez breakova je prošao prvi set što je značilo da će se prva dionica igre odlučiti u tie-breaku. Tamo je Serdarušić bio bolji protivnik te je sa 7-4 osvojio “trinaestu igru”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u iduća dva seta Kolumbijac je zaigrao bolje te je drugi set osvojio sa 6:1 da bi u trećem ključni break napravio kod 4:4. Nakon toga je sigurno odservirao za pobjedu (4)6:7, 6:1, 6:4 i prolaz u drugo kolo.

Dodig je, s druge strane, u meč s Ilkelom ušao kao favorit, no taj status nije opravdao u prvom setu. Već nakon prvog gema se našao s breakom zaostatka te je sredinom seta morao spašavati i break loptu kako Turčin ne bi stigao do dvostrukog breaka. To je uspio te se kod 4:5 i vratio u set, spasivši jednu break lopte te iskoristivši svoju drugu break priliku u tom gemu. Međutim, nakon toga opet igra loš gem te uz dvije dvostruke pogreške poklanja novi servis za set Ilkelu. Ovaj put iskusni Turčin ne posustaje te osvaja set sa 7:5.

Drugi set je bio u potpunosti izjednačen te smo tek krajem seta vidjeli probleme na početnom udarcu obojice tenisača. Prvo je Dodig kod 4:4 izvukao 0-30 da bi zatim kod Dodigovog vodstva od 5:4 Ilkel dopustio Osječaninu dvije set lopte. Prvu je spasio, no na drugoj je bio nemoćan te je Dodig sa 6:4 odveo meč u set odluke.

Dodig je u trećem setu ipak počeo pokazivati zašto je on u ovom meču bio postavljen kao veliki favorit. Brzo je odjurio na 3:0 te je tako utabao svoj put ka pobjedi. Međutim, od tog trenutka se Dodig počeo više mučiti na svom servisu; kod 3:1 je izvukao 0-30 da bi u kod 4:2 ipak izgubio svoj početni udarac. Već u idućem gemu Dodig je mogao do novog breaka, no lošim reakcijama na break loptama je dopustio Ilkelu da izjednači na 4:4. Na prvoj je poslao forehand u mrežu, na drugoj dropshot, a na trećoj backhand. Došao je Dodig i do četvrte, ali tada je Ilklel winnerom spasio break priliku.

Nije se ipak Osječanin raspao u idućem gemu te je uz jedan izgubljeni poen ponovno stekao prednost u setu. Meč je na kraju ipak rješen u tie-breaku gdje je sa 7-1 bolji bio Dodig.

Tako je Dodig izborio plasman u drugo kolo gdje ga čeka Galán te će Osječanin tako imati priliku “osvetiti” Serdarušića.

Komentari

Povezano