Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig prošao kvalifikacije za Challenger u Bragi

Matej Dodig se u ponedjeljak plasirao u glavni ždrijeb Challengera koji se održava u portugalskoj Bragi. Nakon što se u prvom kolu mučio protiv domaćeg predstavnika, u drugom je svog vršnjaka Gerarda Campanu Leeja svladao s 2-0 u setovima.

U oba seta je prvi do breaka stigao Koreanac. U prvom je setu tako Lee poveo s 2:0, a zatim i s 3:1. Oba puta se Dodig ekspresno vraćao u set da bi krajem seta, kod 4:4 po treći put oduzeo servis Koreancu. Osječain je, za razliku od Leeja, svoj break potvrdio te je sa 6:4 osvojio prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu drugog seta ponovno Koreanac radi break, ali kao i svaki put dosad ga ne potvrđuje te dopušta Dodigu da se vrati. Do kraja seta Lee je bio taj koji je prijetio na returnu, ali nijednu od pet break lopti, od kojih je jedna bila i set lopta, nije iskoristio te se o pobjedniku seta odlučivalo u tie-breaku. Tamo je od početka kontrolu uspostavio Dodig te je na kraju slavio sa 7-4.

Osječanin se tako plasirao u glavni ždrijeb turnira gdje može igrati protiv Thiaga Agustína Tirantea, Henriquea Roche, Gastãa Eliasa, Jozefa Kovalíka, Carlosa Tabernera, Víta Kopřive te Frederica Ferreire Silve.

Komentari

Povezano