Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig teže od očekivanog do drugog kola kvalifikacija na Challengeru u Bragi

Matej Dodig je u nedjelju uspješno otvorio kvalifikacije za Challenger turnir u Bragi. U meču u kojem je bio veliki favorit Osječanin se mučio, no na kraju je upisao važnu pobjedu slavivši s 2-1 u setovima protiv domaćeg tenisača Tiaga Pereire.

Prvi set je Dodig otvorio odlično te je gemove bez problema osvajao i na svom servisu, a i na početnom udarcu Portugalca. Brzo je tako odjurio na 5:0. Tada Pereira uspijeva smanjiti na 5:2, no Dodig tada još jednom radi break za osvajanje prvog seta sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je početak seta donio sličnu priču; Dodig je poveo s 2:0 te je imao i gem loptu za bijeg na 3:0. To ne koristi te se Portugalac vraća na 2:1, a zatim i izvlači 0-40 nakon čega poravnava na 2:2. Ponovno je tada Dodig zaigrao bolje te osvaja dva gema u nizu, ali zatim propušta 30-0 na svom početnom udarcu nakon čega kreće potpuni pad u njegovoj igri. Pereira osvaja četiri gema u nizu za osvajanje seta sa 6:4 i odlazak u treći set.

Tamo već u prvom gemu Portugalac stiže do break lopte koju Osječanin ipak spašava te dolazi do vodstva u odlučujućem setu. To je bila i jedina break prilika do desetom gema seta. Kako je set odmicao činilo se kako će do pobjede doći Portugalac s obzirom na to da je do desetog gema izgubio samo dva poena na svom servisu.

No, na servisu za ostanak u meču mu je Dodig priprijetio te je došao do meč lopte na kojoj je Dodig mislio da je Pereirina loptica završila u autu. Sutkinja je došla provjeriti trag te je prosudila da je loptica bila dobra. To je Dodiga natjeralo da pozove supervisora i pritom zaradi opomenu. Unatoč tome, Dodig je nakon povratka igri uspio stići do druge meč lopte koju ovaj put koristi za pobjedu 6:2, 4:6, 6:4.

Za plasman u glavni turnir Dodig će imati nešto zahtjevnijeg protivnika. Igrat će protiv 19-godišnjeg Koreanca Gerarda Campane Leeja, 362. tenisača svijeta.

Komentari

Povezano