Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig u Braunschweigu izgubio od bivšeg TOP 20 igrača

Matej Dodig nije se uspio probiti u drugo kolo Challengera u Braunschweigu. U prvom kolu porazio ga je Čileanac Christian Garin s 2-1 u setovima te je tako uskratio Osječanina za pobjedu karijere.

Iako je Garin bio favorit u meču, Dodig je bio taj koji je prvi zaprijetio. U prvom gemu došao je do break prilike koju ne koristi. U idućem propušta 40-0 nakon čega je i sam morao spašavati break priliku. Tada neko vrijeme moramo čekati na novu break loptu do koje dolazi Osječanin kod rezultata 3:3. Ovaj put koristi drugu te do kraja seta ne gubi svoj početni udarac. Osvojio je tako prvu dionicu igre sa 6:4 te je poveo s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Garin brzo dolazi do 3:0 te do kraja seta održava tu prednost za osvajanje drugog dijela igre sa 6:3. U odlučujućem se do 2:2 igra sigurno na servisu, a tada Dodig po drugi put u meču komplicira svoj gem nakon 40-0. Ovaj put Garin to kažnjava i radi break za 3:2.

Ipak, već u idućem gemu Dodig vraća break sjajnim forehand pasingom, no ponovno ne uspijeva zadržati svoj servis te Čileanac još jednom dolazi do breaka prednosti kojeg ovaj put i potvrđuje za 5:3. Smanjuje zatim Dodig na 5:4 uz spašene dvije meč lopte te tjera Garina na servis za meč. Imao je priliku zaprijetiti Osječanin, ali na kraju je iskustvo Čileanca prevagnulo te je Garin sa 4:6, 6:3, 6:4 izborio plasman u drugo kolo.

Nekada 17. igrač svijeta će u drugom kolu igrati protiv Mihaila Kukuškina. Dodigu sada slijedi priprema za Plava Laguna Croatia Open gdje ima prijavljene kvalifikacije. Nakon Dodiga na teren izlazi Duje Ajduković koji igra protiv Stijna Slumpa.

Komentari

Povezano