Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig u debiju za Hrvatsku zaključio uspješan Davis Cup vikend

Iako je za Hrvatsku i Litvu četvrti meč bio rezultatski nevažan svejedno se odigrao zbog pravila Davis Cupa. Za Litvu je nastupio Vilius Gaubas kako je bilo i predviđeno dok je u Hrvatskoj došlo do promjene te je Duju Ajdukovića zamijenio Matej Dodig. Mladi Osječanin je u svom debiju u Davis Cupu stigao do svoje prve pobjede i to bez izgubljenog seta.

Vidjelo se da meč nije toliko kompetitivan od starta, no svejedno su obojica tenisača ozbiljno odradila svoje role. Breakova nije bilo sve do vodstva 3:2 za Dodiga koji tada bez izgubljenog poena stiže do breaka. Do kraja seta ne gubi niti jedan gem na svom početnom udarcu te sa 6:3 osvaja prvu dionicu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog seta obojica su osvojili svoje prve gemove na svom početnom udarcu, a zatim smo u trećem gemu seta prvi put vidjeli probleme na servisu. Dodig je stigao do 15-40 kojih ne koristi; ne koristi ni dodatne tri break prilike koje mu je ponudio Litavac. Na koncu Gaubas ipak dolazi do vodstva od 2:1. Nije se tada raspao Dodig, svoje početni udarac je sigurno zadržao, a u idućem gemu je uz veliku pomoć Gaubasa realizirao break loptu za vodstvo 3:2.

Međutim, oduzimanje servisa nije potvrdio. Dopustio je Gaubasu 15-40; to je spasio, no na trećoj nije uspio odreagirati najbolje te je Litavac vratio set u egal. Izmijenili su gemove na svom servisu tenisači prije nego li je Dodig ponovno oduzeo servis Gaubasu. Tako je izborio servis za meč kojeg i koristi za pobjedu 6:3, 6:4.

Zaključio je tako Dodig uspješan vikend hrvatske teniske reprezentacije. Hrvatska će se u veljači 2025. godine boriti za mjesto među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Komentari

Povezano