Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Dodig uspješan u prvom kolu kvalifikacija Poznana

Matej Dodig ovaj tjedan igra Challenger turnir u Poznanu, a svoj put do glavnom ždrijeba traži kroz kvalifikacije. U prvom kolu igrao je protiv Oleksiija Krutykha te je Ukrajinca svladao s 2-1 u setovima.

Osječanin je u meč krenuo dobro te je već kod 2:1 Krutykhu oduzeo servis te je svoj break i potvrdio za 4:1. Vratio se Ukrajinac do 4:4, ali tada Dodig osvaja dva gema u nizu te osvaja prvi set sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu nije bilo breakova do 4:4, iako je Dodig kod vodstva 4:3 imao dvije break prilike za doći do servisa za meč. Nije ih iskoristio te je svoj servis izgubio kod 4:4 nakon čega je Krutykh uspio odservirati za 6:4 i odvođenje meča u treći set.

U trećem setu lošije se serviralo. Dodig prvi dolazi do prednosti breaka kod 2:1 da bi već u idućem gemu Krutykh vratio set u normalno stanje. Do izjednačenja nije mogao doći te mu je Dodig još jednom oduzeo servis za vodstvo 4:2. Do 5:3 se igralo bez oduzimanja servisa, a tada je servis za meč imao Osječanin. Nije imao Dodig većih problema te je došao pobjede rezultatom 6:4, 4:6, 6:3.

U drugom kolu kvalifikacija Dodiga čeka ogled s Brazilcem Mateusom Alvesom.

Komentari

Povezano