Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matej Šakota na meti kluba iz Serie A

Samo godinu dana nakon što je iz Dinama kao slobodan igrač došao u Slaven Belupo, Matej Šakota mogao bi napraviti veliki iskorak u karijeri.

Prema pisanju Podravskog lista, talijanski prvoligaš Lecce već duže prati Šakotu i spremni su za njegov dolazak izdvojiti milijun eura. Šakoti ugovor sa Slavenom traje do ljeta 2027. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 750 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač Slavena je prošle sezone zabilježio 29 nastupa za klub u SuperSport HNL-u i Kupu, postigavši tri pogotka. Prije dolaska u Koprivnicu, proveo je godinu dana u Dinamu, gdje je nastupao za juniore. U 22 nastupa u domaćoj ligi i Ligi prvaka mladih, zabio je devet pogodaka i upisao 14 asistencija.

Šakota je svoje prve nogometne korake napravio u Zrinjskom, gdje je debitirao za seniorsku momčad u travnju 2022. godine sa samo 17 godina. Ukupno je zabilježio osam nastupa za Zrinjski i postigao jedan pogodak prije dolaska u Dinamo. Uvijek je bio stalni član mlađih uzrasta reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je upisao 30 nastupa i postigao pet pogodaka. Trenutno je član U-21 reprezentacije.

Komentari

Povezano