Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mateo Kovačić službeno je novi igrač Manchester Cityja

Mateo Kovačić je novi igrač Manchester Cityja. Transfer o kojem se posljednjih tjedana puno razglabalo, sada je dobio i službenu potvrdu.

Hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor s engleskim klubom do 2027. godine, a Chelseaju je isplaćena odšteta od 25 milijuna funti, uz eventualnih pet milijuna bonusa. Aktualni prvak Europe i osvajač trostruke krune prošle sezone tako će biti peti klub u karijeri hrvatskog reprezentativca koji je do sada nastupao za Dinamo Zagreb, Inter Milan, Real Madrid i Chelsea. Kovačić će u novom klubu nositi dres s brojem osam koji također nosi i u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je sjajan potez za mene, jedva čekam započeti svoju epizodu sa Cityjem. Svatko tko je gledao ovu momčad i kako ju vodi Pep Guardiola zna sve njene kvalitete, za mene su oni najbolji na svijetu. Tome u prilog ide i sva sila osvojenih trofeja, ali i same predstave na nogometnom terenu. Zasigurno je onda i prelazak u ovu momčad ostvarenje snova za svakog nogometaša”, izjavio je Kovačić.

Kovačić je tako hrvatski reprezentativac za kojeg su klubovi platili ukupno najveću odštetu, a ona sada iznosi čak 123 milijuna eura što je gotovo dvostruko više od drugog na toj listi – Nikole Kalinića.

Ovaj transfer trebao bi biti pun pogodak za sve strane. Chelsea je ipak dobio nekakvu odštetu, City je dobio izvrsnog igrača u svlačionici, a Kovačić priliku da pod Pepom razvije svoj potencijal do krajnjih granica. Isto tako, puno koristi mogla bi imati i hrvatska reprezentacija, pogotovo u periodu nakon oproštaja Luke Modrića iz nacionalnog dresa.

Komentari

Povezano