Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Matija Marinić bez medalje u finalu kanua na divljim vodama

Nakon što su danas Miran Maričić i Petar Gorša nastupili u finalu discipline 10m zračna puška u kojem je Maričić došao do brončanog odličja, ovog poslijepodneva je u finale kanua na divljim vodama ušao Matija Marinić. On nije uspio doći do medalje već je zauzeo osmo mjesto.

Marinić je u subotnjim kvalifikacijama bio odličan treći, a i danas je u polufinalu bio izvrstan poslije tri četvrtine staze, međutim jedna vrata u završnici staze je malo teže prošao i ona su ga izbacila iz top 3 pa je u finale ušao sa sedme pozicije. To je značilo da će u finalu krenuti kao šesti jer kanuisti kreću u obrnutom redu od plasmana u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matija je na polovici utrke bio sekundu brži od tada vodećeg Mateja Beňuša, međutim baš nakon tog prolaza zastaje na jednim vratima u kojima gubi previše vremena i san o medalji odlazi u nepovrat. U konačnici je u cilj ušao kao treći s 3.32 sekunde zaostatka za Slovakom.

Do kraja su Marinića prestigla još petorica kanuista pa je završio osmi. Do zlata je došao sjajni Francuz Nicolas Gestin s vremenom 91.36, dok je srebrni bio Britanac Adam Burgess s 5.40 sekundi zaostatka, a brončani Slovak Matej Beňuš.

Komentari

Povezano