Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kek odabrao slovensku bazu za Euro 2024 i kompletirao popis reprezentativnih kampova

Nedugo nakon ždrijeba za Europsko prvenstvo 2024. godine održanog u Hamburgu, reprezentacije su počele potvrđivati kampove u kojima će boraviti, počevši od Hrvatske koja je odabrala kamp u Neuruppinu, gradiću koji se nalazi između Leipziga, Hamburga i Berlina u kojima će Vatreni i igrati svoje utakmice.

S današnjim danom i potvrdom Slovenije kako će svoj kamp imati u Wuppertalu, gradu u saveznoj državi Nordrhein-Westfalen, poznate su baze svih trenutno aktualnih 21 reprezentacije koje će sudjelovati na Europskom prvenstvu. Podsjećamo, trojicu posljednjih sudionika dobit ćemo između 21. i 26. ožujka iz dvanaestorice reprezentacija u playoff formatu i to:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Skupina A: Wales – Finska, Poljska – Estonija
  • Skupina B: Bosna i Hercegovina – Ukrajina, Izrael – Island
  • Gruzija – Luksemburg, Grčka – Kazahstan

Za razliku od prijašnjih natjecanja, UEFA je za ovo prvenstvo kao kriterij domaćina grupnih utakmica odabrala ekonomsku učinkovitost i održivost kako bi se skratilo vrijeme putovanja reprezentacija i navijača, pa bi se stoga na sve utakmice istih grupa trebalo putovati ili vlakom tj. Deutsche Bahnom ili autobusom, a ne avionima kao što je to bio slučaj na nekim drugim natjecanjima, počevši od onog odigranog prije 3 godine.

Njemački nogometni savez u suradnji s Njemačkom turističkom zajednicom tako je reprezentacijama sudionicima sam predložio dvadesetak lokacija pogodnih kampova koji se nalaze u blizini gradova u kojima će igrati utakmice, a odabiri su pali na sljedeće:

Albanija – Kamen
Austrija – Berlin
Belgija – Ludwigsburg
Hrvatska – Neuruppin
Češka – Norderstedt
Danska – Freudenstadt
Engleska – Blankenhain
Francuska – Paderborn
Njemačka – Herzogenaurach
Mađarska – Weiler im Allgäu
Italija – Iserlohn
Nizozemska – Wolfsburg
Portugal – Harsewinkel
Rumunjska – Würzburg
Škotska – Garmisch-Partenkirchen
Srbija – Augsburg
Slovačka – Mainz
Slovenija – Wuppertal
Španjolska – Donaueschingen
Švicarska – Stuttgart
Turska – Barsinghausen

Komentari

Povezano