Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Maurizio Sarri napustio Lazio

Osebujni 65-godišnji talijanski trener koji je na klupi Nebesko-plavih bio od lipnja 2021. godine napustio je klub, prvenstveno kao posljedica loše forme u prvenstvu u kojem se nalaze na 9. mjestu sa 40 bodova.

Kap koja je prelila čašu Sarrijevog, ali i navijačkog strpljenja, bio je sinoćnji poraz od Udinesea na domaćem terenu rezulatom 2:1. I dok se ispadanje iz Lige prvaka od Bayerna u osmini finala ne tretira kao neuspjeh, očekivanja za domaće terene bila su minimalno borba za europska mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarri nakon četiri uzastopna poraza u svim natjecanjima svoj cilj do ovog trenutka nije ostvario, pa je nakon gotovo 3 godine napustio Rim. Podsjetimo, prije Lazija trenirao je brojne niželigaške talijanske klubove, a poslom trenera bavio se amaterski ili poluprofesionalno sve do Empolija, čiju je klupu preuzeo 2012. godine kao 53-godišnjak. Nakon Empolija tri je godine bio na klupi Napolija, a uz njih trenirao i Chelsea i Juventus.

Na klupi Lazija bio je 137 utakmica, upisavši 65 pobjeda, 30 remija i 42 poraza, a najveći mu uspjeh ostaje drugo mjesto u Serie A prošle sezone.

Komentari

Povezano