Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mavericksi uvjerljivom pobjedom ostali na životu i produžili finalnu seriju

Sinoć se igrala četvrta utakmica NBA finala u kojoj su Boston Celticsi imali priliku doći do naslova, no ipak Dallas Mavericksi su dominantnom 122:84 pobjedom produžili seriju koja je sad na omjeru 3-1 u korist Celticsa.

Bila je ovo najbolja prva četvrtina ovosezonskog finala ekipe Mavericksa koji su vodili su s čak 13 poena razlike – sudci su dozvoljavali marginalne kontakte što je išlo u prilog njihovoj nikad agresivnijoj obrani koja je zaustavila Celticse na šut od 38 posto iz igre i četiri izgubljene lopte. Teksaški sastav je dominirao reketom gdje je pogodio većinu svojih poena, a od ukupnih 34 u početnih 12 minuta dvojac Dončić – Irving kombinirao je za 22 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su u drugoj dionici nastavili “panično” pokušavati smanjiti deficit šutirajući teške trice, dok s druge strane treba pohvaliti obranu Mavericksa koja im je maksimalno otežala posao. Po pet poena Luke Dončića i Dantea Exuma u tom periodu bili su od maksimalne važnosti za njihov sastav koji je polovicom druge šihte otišao na velikih +20. Izvrsna igra Mavsa se nastavila te je njihovo vodstvo do odmora otišlo na nevjerojatnih 61:35.

Dvoznamenkasti strijelci Dallasa na poluvremenu bili su Dončić koji je dotad postigao čak 25, dok je Kyrie Irving imao 11 poena. Vrijedi spomenuti i učinak Derecka Livelyja II (šest poena, deset skokova) koji je dominirao napadačkim skokom i omogućio svojoj momčadi brojne nove posjede.

Celticsi, koji su postigli najmanje poena u prvom poluvremenu otkad na njihovoj klupi sjedi Joe Mazzulla, bili su predvođeni s 15 poena Jaysona Tatuma.

Celticsi u drugom poluvremenu nisu uspjeli smanjiti ni na 20 poena deficita tako da je pitanje pobjednika bilo odlučeno već nakon prve 24 minute susreta. Konačni rezultat ovog jednosmjernog dvoboja bio je 122:84.

Prvo ime Mavsa bio je Dončić (29 poena, 3 ukradene lopte), a važan je bio i doprinos Irvinga od 21-og poena i šest asistencija.

U ovoliko slaboj partiji Bostona teško je izdvojiti njihovog najraspoloženijeg igrača, no zasigurno se više očekivalo od Tatuma (15 poena) i Jaylena Browna (10 poena).

Finalna serija će se petom utakmicom vratiti u Boston gdje će Celticsi u noći s ponedjeljka na utorak ugostiti Maverickse i dobiti novu priliku za osvajanje titule.

Komentari

Povezano