Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappenu pole position, Mercedes sjajan

Rano jutros su vožene kvalifikacije za Veliku nagradu Australije, a na ničije iznenađenje je Max Verstappen zauzeo pole position. Međutim, ozbiljnih iznenađenja s ostatkom oktanske karavane je itekako bilo. Ono najveće je izlijetanje Sergia Pereza u prvom krugu zbog čega će pobjednik nagrade u Saudijskoj Arabiji krenuti s posljednjeg mjesta.

Verstappen je bio najbrži u Q1, a iza njega su bili Russell, Hamilton i Ocon. Ispali su Piastri, Zhou, Sargeant, Bottas i spomenuti Perez. Treba naglasiti kako je sjajno izgledao Alex Albon koji je u jednom bio i treći najbrži na stazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj rundi kvalifikacija smo gledali borbu Verstappena i Fernanda Alonsa. Španjolac je zaostajao 0.064 sekunde iza Maxa, kasnije se to povećalo ipak na 0.227, dok su iza njih bili Carlos Sainz i Charles Leclerc u Ferrariju. Sjajni Nico Hulkenberg je tada bio peti, dok su ispali redom Ocon, Tsunoda, Norris, Magnussen i De Vries.

Treća runda kvalifikacija je bila izuzetno uzbudljiva jer su jedan drugom mjesta na vrhu oduzimali Verstappen, Alonso te oba Mercedesa, George Russell i Lewis Hamilton. Mercedes je ugodno iznenadio svih s obzirom na govore kako su možda tek 4. najbrži bolid, a pogotovo se to odnosi na Russella koji je na kraju završio na drugom mjestu, dok je Hamilton bio treći. Verstappen je ipak imao prednost od 0.236 ispred Russella.

Alonso je bio četvrti, Sainz peti, Stroll šesti, dok je Leclerc završio na sedmom mjestu. Albon je u Williamsu, koji je sve samo ne bolid koji bi trebao biti kompetitivan za ovakve stvari, bio osmi, a top 10 su zaključili Gasly i Hulkenberg.

Utrku gledamo sutra od 7 sati ujutro po našem vremenu.

Komentari

Povezano