Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Max Verstappen postao vozač s najviše pobjeda u sezoni

Aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Meksika, 19. utrke Svjetskog prvenstva formule 1. Nizozemcu, koji je već ranije osigurao obranu naslova, bila je to rekordna 16. pobjeda u jednoj sezoni, te 51. u karijeri.

Ove sezone samo tri utrke nije dobio. Na VN Saudijske Arabije i VN Azerbajdžana slavio je njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez, dok je u Singapuru slavio Španjolac Carlos Sainz jr. u Ferrariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VN Meksika obilježila su tri detalja; odustajanje domaćeg pilota Sergija Pereza nakon sudara već u prvom zavoju, težak udes Danca Kevina Magnussena u 34. krugu nakon čega je izvješena crvena zastava, no srećom sve je prošlo bez težih posljedica, te posjeta od čak 400.639 gledatelja na stazu Autodromo Hermanos Rodriguez tijekom vikenda.

Verstappen je na koncu pobijedio sa 13.8 sekundi ispred Britanca Lewisa Hamiltona u Mercedesu koji je startao kao šesti, dok je Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju bio treći s 23.1 sekunde zaostatka.

Tri utrke prije kraja SP-a Verstappen vodi sa 491 bodom, Perez je drugi sa 240 bodova, dok je Hamilton treći sa 20 bodova manje. U poretku konstruktora vodi Red Bull sa 731 bodom, Mercedes na drugoj poziciji ima 363, a treći je Ferrari sa 322 boda.

Komentari

Povezano