Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Maxey osvojio nagradu za igrača koji je najviše napredovao, Reid šesti igrač godine

Počelo je vrijeme dodjele sezonskih nagrada u NBA ligi, a nakon što je prva nagrada neslužbeno otišla Marku Daigneaultu iz Oklahome City Thundera za trenera godine, dobili smo prve službene nagrade za igrače.

Bek Philadelphia 76ersa Tyrese Maxey je osvojio nagradu za igrača koji je najviše napredovao (eng. Most Improved Player of the Year). O Maxeyju smo pisali ranije ove godine kao igraču koji ima odličnu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maxey je povećao svoj prosjek poena za više od pet poena (s 20,3 na 25,9 poena u prosjeku), dok je također imao najbolji prosjek asistencija u karijeri od 6,2. On je drugi Sixer koji je osvojio ovu nagradu, čime se pridružio Dani Barrosu koji ju je osvojio u sezoni 94./95. 

Vrijedi spomenuti kako je Maxey također prvi put proglašen All-Star igračem ranije ove godine. Ove sezone je ubacio 212 trica u usporedbi sa svojih 160 u prošloj, te je imao tri utakmice s 50 ili više koševa, čime je izjednačen s Devinom Bookerom za najveći broj takvih nastupa ove sezone.

On je pobijedio finaliste Cobyja Whitea i Alperena Şengüna, osvojivši 51 glas za prvo mjesto i ukupno 319 bodova. White, bek Chicago Bullsa, završio je drugi s 32 glasa za prvo mjesto i 305 ukupnih bodova, dok je centar Houston Rocketsa Şengün završio treći sa šest glasova za prvo mjesto i 92 ukupna boda.

Druga nagrada, ona za šestog igrača godine (eng. Sixth Man of The Year) otišla je visokom krilu i centru Minnesota Timberwolvesa Nazu Reidu

Reid je osvojio 45 glasova za prvo mjesto i ukupno 352 boda, tijesno nadmašivši beka Sacramento Kingsa Malika Monka koji je imao 43 glasa za prvo mjesto i ukupno 342 boda. Igrač Milwaukee Bucksa Bobby Portis Jr. koji je bio treći finalist osvojio je svega pet glasova za prvo mjesto i ukupno 81 bod.

Reid, koji je visok 206 cm postao je treći nedraftirani igrač koji je osvojio ovu nagradu, pridruživši se Johnu Starksu (1997.) i Darrellu Armstrongu (1999.). 24-godišnji Amerikanac prosječno je bilježio 13,5 poena, 5,2 skoka i 1,3 asistencije za 24,2 minute po utakmici, dok je ukupno postigao 1090 poena.

Zanimljivo je da je on prvi igrač u povijesti Timberwolvesa koji je osvojio nagradu. Wally Szczerbiak i LaPhonso Ellis jedini su njihovi igrači u povijesti koji su dobili glasove za ovu nagradu.

Još nam ostaje za saznati tko će osvojiti nagradu za rookieja godine gdje se kao osvajač nameće francuski košarkaš Victor Wembanyama, obrambenog igrača godine za koju su finalisti Rudy Gobert, Wembanyama i Bam Adebayo i najkorisnijeg igrača godine koju će osvojiti Nikola JokićShai Gilgeous – Alexander ili Luka Dončić.

Komentari

Povezano