Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mayar Sherif spasila šest meč lopti i osvojila WTA turnir u Makarskoj

Egipćanka Mayar Sherif je osvojila WTA turnir iz serije 125 u Makarskoj nakon što je u finalu svladala Talijanku Jasmine Paolini sa 2:6 7:6 7:5 nakon gotovo tri sata igre.

U dvoboju između druge (Paolini) i treće nositeljice (Sherif), Paolini je osvojila prvi set sa 6:2 nakon što je Egipćanki oduzela 3 od 4 servis gema. Sve je mirisalo na glatkih 2-0 i novu titulu za Talijanku nakon što je napravila break i povela s 5:2. Ipak, poslije toga je uspjela prokockati tri meč lopte kod rezultata 5:4 te je Sherif čak uspjela povesti sa 6:5 uz vlastiti servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to izbacilo Talijanku iz takta pa oduzima Egipćanki servis za izjednačenje na 6:6 i odlazak u tiebreak. U odlučujućoj igri je Paolini ponovno došla do dvije meč lopte s vodstvom od 6-4, ali Sherif ipak osvaja četiri uzastopna poena i izjednačava na 1-1 u setovima.

Paolini je još jednom prva došla do prednosti od jednog breaka te je pri vodstvu od 5:3, na servis Sherif, došla do ukupno šeste meč lopte, no nije ju uspjela kapitalizirati. Paolini je nakon toga servirala za meč, a onda je počela griješiti pa je Sherif došla do tri vezane break prilike.

Uspjela je Talijanka sve tri spasiti, ali nije mogla doći do nove meč lopte te je u konačnici Sherif iskoristila šestu break loptu tog seta i izjednačila na 5:5. Nakon što je propustila šest meč lopti, kazna je uslijedila za Talijanku jer je kod zaostatka od 6:5, Sherif došla do prve meč lopte te ju je odmah pretvorila u pobjedu od 2:6 7:6 7:5 i naslov.

Ovom pobjedom je Sherif skočila na 40. mjesto WTA ljestvice te je tako po prvi put u karijeri u društvu 40 najboljih tenisačica, dok je i Paolini ubilježila veliki skok s 53. na 41. mjesto WTA ljestvice.

Komentari

Povezano