Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mbappé predvodio Real s dva gola, asistencija Budimira

Četvrto kolo španjolske La Lige zatvoreno je ogledom Real Madrida i Real Betisa. Los Blancosi su na Santigao Bernabeu upisali drugu pobjedu u sezoni slaveći rezultatom 2:0.

Domaćini su čitavi susret kružili oko Betisovog gola, a put k mreži pronašli su tek u 67. minuti kada je na fantastičnu asistenciju Federica Valverdea svoj ligaški prvijenac u bijelom dresu postigao Kylian Mbappé.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam minuta kasnije francuski je napadač stigao i do drugog zgoditka. Nakon prekršaja Ruija Silve nad Viníciusom Júniorom, Mbappé je sigurno izveo kazneni udarac i postavio konačan ishod. Luka Modrić zamijenio je dvostrukog strijelca u 84. minuti.

Nedjeljni program otvorili su dvoboji Alavésa i Las Palmasa te Osasune i Celte. U potonjem susretu domaću pobjedu rezultatom 3:2 ostvarila je Osasuna.

Nakon gužve u šesnaestercu, Los Rojillose je u 21. minuti u vodstvo doveo Flavien Boyomo, a loptu mu je primirio i namjestio Ante Budimir. 33-godišnji napadač Hrvatske upisao je, uoči reprezentativne stanke, svoj prvi ovosezonski učinak.

Celta je uzvratila sedam minuta kasnije preko Borje Iglesiasa, da bi do kraja prvog poluvremena domaćini ponovno bili u prednosti autogolom Carlosa Domíngueza.

U nastavku je na 3:1 povisio Abel Bretones, dok je konačan rezultat u sudačkoj nadoknadi postavio Moi Gómez komičnim autogolom. Budimir je teren napustio u 77. minuti.

Alavés je također slavio na svom stadionu, a 2:0 pobjedu protiv Las Palmasa donijeli su mu Carlos Vicente i Toni Martínez fenomenalnim pogotkom iz daljine.

Istim je rezultatom u kasnijem terminu do trijumfa u gostima stigla i Girona. Prošlosezonsku senzaciju španjolskog prvenstva do slavlja su protiv Seville vodili Iván Martín i Abel Ruíz.

Utakmicu bez pogotka odigrali su Getafe i Real Sociedad. Zanimljivu statistiku predvodi ukupni broj udaraca obje momčadi, a omjer od 16:1 pripao je domaćim nogometašima. Jedini udarac gostujuće ekipe zabilježen je u 19. minuti, a završio je u bloku. Luka Sučić nije konkurirao za dvoboj.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano