Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Mbappéov mlađi brat debitirao za PSG

Jučerašnje 17. kolo francuske Ligue 1 donijelo nam je standardnu dozu zanimljivosti. Uz pobjede vodeće četvortke (PSG, Nice, Monaco, Brest), valja istaknuti kako su Lille, Marseille i Lens za istom zaostali porazima (Lille, Lens), odnosno remijem (Marseille).

Probuđeni div Lyon vezao je i treću uzastopnu pobjedu, a kako ostatak karavane iz donjeg doma niže poraze, tako su Lavovi odmaknuli sa samog začelja ljestvice i digli se na 15. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:1 pobjeda Parižana nad 14. Metzom bila je više-manje rutinska. Nakon nešto skromnijeg prvog poluvremena u kojem, usprkos 80% posjeda lopte, nisu imali previše prilika, u drugom je PSG ubacio u višu brzinu i riješio susret u svoju korist.

Vitinha je zabio prvi pogodak, a Kylian Mbappé dodao dva, no iz susreta pak moramo istaknuti igrača koji je na teren ušao u prvoj minuti sudačke nadoknade. Tada je s terena istrčao Manuel Ugarte, a zamijenilo ga je jedno poznato lice. Bio je to 16-godišnji Ethan Mbappé, Kylianov mlađi brat!

Ethan je ljevonogi središnji veznjak koji se PSG-ovoj akademiji pridružio 2017. godine kao 11-godišnjak skupa s bratom, a jučer je upisao i prvi službeni nastup za pariški klub. Kako je Kylian odigrao svih 90 minuta, uspjela su braća i podijeliti nekoliko minuta zajedno na terenu.

Sa 16 godina, 11 mjeseci i 21 danom, postao je 7. najmlađi debitant u povijesti PSG-a, iza aktualnog wonderkida Warrena Zaïrea-Emeryja, El Chadaillea Bitshiabua, Kingsleyja Comana, Didiera Domija, Nicolasa Anelke i Bartholomewa Ogbechea.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano