Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

McTominay i Martial zabili za pobjedu Uniteda protiv Evertona

U važnom susretu za obje ekipe, 30. kolo Premier lige otvorili su na Old Traffordu Manchester United i Everton. Domaćini su tražili važne bodove u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka, dok su Evertonu prijeko potrebni bodovi u neizvjesnoj borbi za ostanak. Na kraju je Manchester United golovima Scotta McTominayja i Anthony Martiala slavio 2:0 protiv danas jako lošeg Evertona.

Prvu veliku priliku na utakmici propustio je Marcus Rashford u 8. minuti. Obrana Evertona je loše procijenila jednu dugu loptu i Rashford je izbio sam pred Jordana Pickforda, ali Rashford nije dobro pucao i Pickford je uspio to obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12. minuti Aaron Wan-Bissaka je promašio nemoguće. Antony je pogodio stativu s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila do Wan-Bissake koji neometan sa sedam metara promašuje prazan gol. Čini se da je Englez mislio da je u zaleđu, ali to ga ne opravdava za ovaj stvarno ogroman promašaj.

Everton je prvi puta zaprijetio u 20. minuti preko Ellisa Simmsa. On je dobio loptu na desetak metara od gola i pokušao pronaći suprotni kut Davida de Gee, ali je njegov udarac otišao malo pored gola. Odličnu priliku propustio je i Antony nekoliko minuta kasnije nakon odličnog dodavanja Brune Fernandesa – Brazilac je pucao ravno u raspoloženog Pickforda.

Bilo je to stvarno odličnih prvih 20-ak minuta na Old Traffordu i pravo je čudo kako nismo vidjeli nijedan gol. Ponovno je obrana Evertona ispala u 28. minuti kada je Fernandes dugom loptom pronašao Rashforda, ali je Pickford još jednom spasio goste.

Nakon 37 minuta Everton je napokon kapitulirao. Jadon Sancho je odlično pronašao McTominayja koji je s male udaljenosti probio Pickforda 1:0. Prvi je to gol Škota u prvenstvu, a nedavno je s reprezentacijom zabio 4 gola u dvije utakmice. Prvo je Španjolskoj zabio dva gola, a onda i Cipru.

Posljednju priliku u poluvremenu imao je Antony. Ponovno je duga lopta izbacila obranu Evertona, ali Pickford je još jednom sjajno reagirao. Tako se na predah otišlo s minimalnim vodstvom Uniteda čime su zadovoljniji mogli biti gosti. Domaćini su u prvome dijelu imali čak šest promašenih velikih prilika.

Nakon vatrometa u prvom poluvremenu, u prvih 20-ak minuta nastavka nije bilo nijedne prilike. Onda su domaćini izašli u kontru poslije kornera Evertona i umalo udvostručili vodstvo. Marcel Sabitzer je lijepo ubacio na Fernandesa čiji udarac glavom brani Pickford.

U 71. minuti United je poveo 2:0. Seamus Coleman je loše reagirao nakon duge lopte i lopta je došla do Rashforda. On u sredini pronalazi Anthonyja Martiala koji nije imao težak posao i domaćini su konačno uspjeli zabiti i drugi gol.

Utakmica je nakon toga otišla u mirnije vode i domaćini su samo odradili posao do kraja. Zaslužena je to pobjeda Manchester Uniteda koji je dominirao od prve minute te su se s nova tri boda učvrstili svoju poziciju u top 4. Everton je djelovao loše u obrani te su nekarakteristično za ekipe Seana Dychea ispadali u obrani. Oni će bodove za ostanak tražiti u drugim susretima u kojima će morati puno bolje igrati.

Komentari

Povezano