Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

McTominay junak pobjede Manchester Uniteda protiv Chelseaja

U kakvim god da su situacijama, dvoboj između Manchester Uniteda i Chelseaja uvijek privlači pažnju. Tako je bilo i večeras u njihovom susretu na Old Traffordu u okviru 15. kola Premier lige u kojem je do pobjede od 2:1 stigla domaća momčad.

“Crveni vragovi” su bolje otvorili dvoboj, a to im se gotovo isplatilo već u sedmoj minuti jer je tada Enzo Fernandez nagazio Antonyja u kaznenom prostoru što je rezultiralo najstrožom kaznom nakon gledanja snimke. Bruno Fernandes je preuzeo odgovornost, ali njegov pokušaj čita i brani Robert Sanchez pa rezultat na semaforu ostaje nepromijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon toga su gosti nakon pogrešnog dodavanja Sofyana Amrabata na 30-ak metara od vlastitog gola kreirali kontranapad koji je završio tako što je udarac Mykhayla Mudryka odsjeo na stativi.

Igralo se dinamično na obje strane, a onda u 19. minuti – vodi Manchester United. Amrabat je ukrao loptu, dodao ju za Bruna Fernandesa koji ju onda prosljeđuje za Lukea Shawa na lijevi bok. Engleski reprezentativac je onda ubacio za Harryja Maguirea čiji udarac blokira Marc Cucurella, ali na odbijancu je Scott McTominay koji zabija za erupciju oduševljenja na Old Traffordu. Bio je to već 10. udarac domaćih na dvoboju.

U 32. minuti je isti igrač imao dvije vrhunske prigode za udvostručenje prednosti nakon što je poslije centaršuta Fernandesa najprije probao glavom pa nogom, ali oba udarca Škota je obranio Sanchez. Samo par trenutaka kasnije je Raheem Sterling gurnuo Nicolasa Jacksona u matnu situaciju 1 na 1 protiv Andrea Onane, ali Kamerunac brani taj pokušaj.

Chelsea je izjednačio u 45. minuti. Mudryk je dodao vertikalno za Colea Palmera koji, iako okružen dvojicom protivničkih stopera, postiže pogodak u malu mrežicu Onane za 1:1 što je ujedno bio i konačni rezultat prvog dijela.

U 63. minuti su domaći nogometaši tražili kazneni udarac nakon što je pokušaj Shawa završio na ruci Levija Colwilla, međutim sudac se nije oglasio. Sedam minuta kasnije se United ponovno vratio u vodstvo. Alejandro Garnacho krasnim centaršutom slijeva pronašao Scotta McTominaya na suprotnoj vratnici, a Škot glavom postiže drugi pogodak na susretu za 2:1. Bio je to njegov peti prvenstveni pogodak ove sezone po čemu je to već sada njegova najuspješnija golgeterska sezona u natjecanju.

Samo dvije minute kasnije je McTominay mogao i do hattricka nakon još jedne velike greške Sancheza, međutim ovog puta se Španjolac izvukao. Nastavio je United tražiti treći gol, a u 74. minuti je častio Reece James, međutim Garnachov udarac je izblokiran u posljednji trenutak. Argentinac je mogao doći do pogotka i u 80. kada je pokušao s lijeve strane, ali njegov udarac je bio mlak i prošao je pokraj gola.

Mogli su to kazniti ”Plavci” u 90. minuti u kojoj je Armando Broja nakon udarca glavom pogodio vratnicu.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao pa su nogometaši Manchester Uniteda uknjižili sva tri boda zahvaljujući kojim su skočili na šesto mjesto prvenstvene ljestvice s 27 bodova, dok je Chelsea ostao 10. s 19 bodova na kontu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano