Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

McTominay s dva gola u sudačkoj nadoknadi spasio ten Haga

Kao i uvijek, utakmice engleske Premier lige subotom u 16 donijele su puno uzbuđenja. Od rapsodije Chelseaja i Evertona, do preokreta na Old Traffordu kojim je Erik ten Hag sačuvao posao.

No, krenimo redom. ekipa Mauricia Pochettina je uspjela savladati Burnley na Turf Moreu s uvjerljivih 4:1. Krenulo je počeo jako loše za Chelsea kada su domaći neopreznost kaznili preko Wilsona Odoberta u 15. minuti utakmice. Djelovalo je da gosti neće ponuditi puno toga u prvom poluvremenu, ali su preko raspoloženog Sterlinga uspjeli natjerati Ameena Al Dakhlija da pospremi loptu u vlastitu gol za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu su nogometaši Chelseaja bili u totalno drugačijoj energiji što im se isplatilo golom Colea Palmera za potpuni preokret. Točku na i postavili su Raheem Sterling i Nicolas Jackson za konačnih 4:1.

Everton je nakon šokantnog poraza od Lutona, danas naplatio sve dugove protiv Bournemoutha koji sve više tone. Za dodatno potapanje su se pobrinuli James Garner u 8. minuti, Jack Harrison u 37. i Abdoulaye Doucoure za ukupnih 3:0. Everton je ovime izašao iz zone ispadanja na 15. mjesto na tablici sa sedam bodova.

U Manchesteru su stvari za navijače Uniteda zamalo postale još gore. Nogometaši Uniteda su preokretom spasili obraz protiv ekipe Brentforda. Ekipa Erika Ten Haga je ponovo bila jalova i bezidejna što su gosti iskoristili nakon novog velikog kiksa Casemira kojeg je kapitalizirao Mathias Jensen u 26. minuti za vodstvo i slavlje Thomasa Franka.

Pravih prilika za domaće nije bilo i svi malo opasniji pokušaji su bili iz daljine koje je Flekken sjajno rješavao. Dogodio se i “zanimljiv” trenutak kada je publika na Old Traffordu dala ovacije prilikom izmjene Marcusa Rashforda čija se loša forma produbljuje.

Djelovalo je kako će United upisati i treći poraz u nizu na svom stadionu, ali ih je spasio Scott McTominay fenomenalnom završnicom u 93. minuti utakmice nakon samo 6 minuta provedenih u igri, a onda nakon asistencije Harryja Maguirea u 96. minuti donio potpuni preokret i radost navijačima i olakšanje Nizozemcu na klupi.

Poraz od Chelseja nije puno poremetio Fulham koji je uz malo muke pobjedio Sheffield United rezultatom 3:1. Bobby De Cordova-Reid je načeo mrežu trenutno najgore plasirane ekipe Premiershipa, da bi Antonee Robinson nespretno reagovao i autogolom poravnao rezultat.

Gosti su uzvratili uslugu pa su autogolom Wesleya Foderinghama donjeli novo vodstvo. Willian je u posljednjim sekundama utakmice svojim golom potvrdio nova tri boda za domaći tim.

Komentari

Povezano