Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Medalje za Šapinu i Golubića na Taekwondo Grand Prixu

Tek tjedan dana nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo u taekwondou na kojem je Hrvatska bila najuspješnija nacija s rekordnih 6 medalja, prvi dan prvog Grand Prixa sezone u Rimu okončan je s dvije medalje hrvatskih predstavnika.

U kategoriji preko 80 kilograma, Hrvatska je imala dva predstavnika. Ivan Šapina je u prvom kolu uvjerljivo porazio Ukrajinca Vladyslava Bondara s 2-0 u rundama (9:1 i 12:0), dok je Paško Božić bio bolji od Egipćanina Ahmada Rawyja istim rezultatom (12:8 i 16:2). Ždrijeb je dvojicu Hrvata spojio već u drugom kolu, a dalje je prošao Šapina nakon što mu je Božić predao meč bez borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrni iz Bakua je tako odmoran ušao u četvrtfinalnu borbu te je upisao novu pobjedu od 2-0. S 10:5 i 9:2 je svladao Amerikanca Jonathana Healyja čime je osigurao minimalno brončanu medalju. U polufinalnoj borbi smo gledali reprizu polufinala sa SP-a, no ovog puta je slavio Uzbekistanac Nikita Rafalovich koji je dobio dvije tijesne runde (5:5, 10:5) pa se Šapina okitio broncom.

Svjetski prvak iz Bakua, Marko Golubić, osvojio je broncu u kategoriji do 68 kilograma. Marko je u turnir krenuo pobjedom od 2-0 u rundama (10:1, 3:2) protiv Južnokorejca Ho-Jun Jina, dok je istim rezultatom, ali u mnogo izjednačenijoj borbi, svladao Francuza Thea Luciena (2:2, 3:0).

Nakon te tijesne pobjede, Golubić je u četvrtfinalu glatko svladao Zaida Kareema iz Jordana s 2-0 (13:4, 14:6) čime je osigurao medalju. Nažalost, Marko se nije mogao boriti u polufinalu te je bez borbe predao meč protiv Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova pa je i on osvojio brončano odličje.

Komentari

Povezano