Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Međusobno su igrali u kvalifikacijama za turnir, a sada ih čeka okršaj za mjesto u finalu

Nakon što je Nijemac Jan-Lennard Struff u prvom kolu kvalifikacija za Masters u Madridu kao prvi nositelj svladao Talijana Lucu Nardija s 2-0 u setovima, a Rus Aslan Karatsev istim rezultatom bio bolji od još jednog Talijana Raula Brancaccija, bilo je poznato kako će njih dvojica igrati za mjesto u glavnom turniru četvrtog Mastersa ove sezone. Karatsev je u njihovom međusobnom dvoboju poprilično lagano slavio sa 6:4 6:2 te je izborio mjesto u glavnom ždrijebu turnira.

Ipak, tu nije bio kraj ni Struffovom nastupu u španjolskoj prijestolnici jer je, prije završetka kvalifikacija, iz glavnog ždrijeba otpao Constant Lestienne, a kasnije i Fabio Fognini te su time otvorili mjesta za dva lucky losera. U nasumičnom ždrijebu između najbolje plasiranih tenisača koji su ispali u drugom kolu kvalifikacija, Pavel Kotov i Struff su upali u turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrtimo “fast forward” do četvrtka i četvrtfinalnih mečeva. Najprije je Karatsev sa 7:6 6:4 svladao još jedno neočekivano lice u završnici turnira, Kineza Zhizhen Zhanga, a onda je Struff kreirao senzaciju svladavši petog tenisača svijeta, Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 7:6 5:7 6:3 čime je izborio prvi plasman u polufinale Mastersa u karijeri. Takav rasplet događaja je doveo do toga da će se dvoboj iz kvalifikacija između Nijemca i Rusa – ponoviti u polufinalu madridskog Mastersa.

Po tek treći put u povijesti Masters turnira (od 1990. godine) su dva kvalifikanta izborila polufinale. Prvi put se to dogodilo 2003. godine u Parizu kada su to uspjeli Radek Štepanek te Max Mirnyi, a nakon toga 2004. godine u Hamburgu kada je to za rukom pošlo Richardu Gasquetu i Christopheru Rochusu.

Također ćemo po prvi put nakon 2020. godine i turnira u Rio De Janeiru gledati reprizu ogleda iz kvalifikacija, a tada je Talijan Gianluca Mager u kvalifikacijama s 2-0 u setovima bio bolji od Mađara Attile Balazsa, dok ga je u polufinalu dobio s 2-1 u setovima. Turnir nije osvojio jer ga je porazio Čileanac Cristian Garin.

Njih dvojica bi sutra trebali započeti meč od 20:00, a podsjećamo da od 16:00 svoj meč igraju Carlos Alcaraz i naš Borna Ćorić.

Komentari

Povezano