Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Medvedev bolji od Sinnera, Alcaraz teškom mukom svladao Paula

Četvrtfinale muškog dijela Wimbledona donijelo je uzbudljive dvoboje. Daniil Medvedev igrao je protiv vječitog rivala Jannika Sinnera dok je Carlos Alcaraz igrao protiv Tommyja Paula koji mu uvijek pravi probleme. Rus je nakon pet setova i više od četiri sata igre došao do svoje sedme pobjede protiv Talijana, a Alcaraz je Paula svladao s 3-1 u setovima.

Prvi su na teren izašli Medvedev i Sinner pod krovom Wimbledona s obzirom da i dalje kiša ne prestaje padati u Londonu. Kao i svaki njihov meč, osim onog posljednjeg, i ovaj je bio izjednačen. Prvi set odlučivao se u “trinaestoj igri”, a set je propustio uzeti Rus koji je upropastio set loptu na svom servisu da bi zatim Sinner svoju iskoristio dvostrukom pogreškom Medvedeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinner se mučio sa zdravstvenim problemima te je u drugom setu viđen veliki pad u njegovoj igri. To je iskoristio Rus te je osvojio drugu dionicu igre sa 6:4. Sinner je tijekom meča otišao i u svlačionicu gdje je odradio medicinski timeout koji ga je trebao vratiti u život. Medvedev nije posustajao te se odvojio na 5:3 u drugom setu, ali tada se Sinner budi. Dolazi do 6:5, a ima i dvije set lopte na servisu Rusa. Ne koristi ih te kasnije gubi set u tie-breaku.

U četvrtom je Sinner ponovno zaigrao bolje te je set uzeo sa 6:2, ali u odlučujućem setu je Medvedev ostao miran. Rano dolazi do breaka kojeg do kraja meča ne ispušta te upisuje pobjedu od 3-2 u setovima.

Drugo polufinale, ono između Alcaraza i Paula, krenulo je ranim breakom Španjolca koji to ne uspijeva potvrditi. Tada je Paul taj koji prijeti na servisu, no u gemu koji je trajao više od 15 minuta ne dolazi do breaka te Alcaraz izjednačava na 3:3. Ipak, Paul je na koncu okrunio dobru igru kod 6:5 u prvom setu. Došao je do set lopte koju koristi sjajnim backhand pasing winnerom za 7:5 i 1-0 u setovima.

Krenuo je Amerikanac u drugi set s breakom, no tada je stao. Alcaraz se vraća na 2:2, a novi break radi kod 3:3. Svoj servis do kraja seta nije ispuštao te je drugu dionicu igre osvojio sa 6:4.

U trećem setu su prva tri servis gema bila neuspješna, ali nakon toga je Alcaraz svoj početni udarac zadržao svaki put dok je Paul svoj zadržao samo jednom u tri navrata. Značilo je to da je Alcarazu treća dionica igre pripala sa 6:2. Istim rezultatom osvojio je i četvrti set te se plasirao u svoje novo wimbledonsko polufinale.

Polufinale između Medvedeva i Alcaraza na rasporedu je u petak. Medvedev će u svom drugom uzastopnom polufinalu protiv Alcaraza tražiti svoje prvo wimbledonsko finale. Lani je ostao kratak te je u meču protiv Španjolca osvojio samo devet gemova. Druga dva četvrtfinala na rasporedu su u srijedu.

Komentari

Povezano