Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Medvedev senzacionalno ispao od 172. tenisača na svijetu

Drugi tenisač svijeta i osvajač prošlotjednog Mastersa u Rimu Danil Medvedev senzacionalno je ispao u prvom kolu Roland Garrosa. Od njega je nakon pet setova i preko četiri sata igre bolji bio brazilski kvalifikant Thiago Seyboth Wild.

Sve je krenulo po planu po Medvedeva koji je u prvom gemu oduzeo servis Brazilcu. Ipak, Brazilac se vraća i odvodi set u tie-break. Tamo dva puta oduzima servis Medvedevu i sa 7:5 u tie-breaku uzima prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu oba tenisača su držala svoj servis pa se ponovno otišlo u tie-break. Tamo je Seyboth Wild vodio 6:4 i imao jedan servis za vodstvo 2:0 u setovima. Tada Medvedev uzima četiri poena u nizu i nekako izjednačuje rezultat u setovima.

Činilo se da je Rus prebrodio sve probleme kada je s rutinskih 6:2 uzeo treći set. Ipak, Seyboth Wild se nije predavao i s dva breaka sa 6:3 odveo meč u odlučujući set. Već tada je ovaj meč bio puno teži od očekivanog za Medvedeva, a problemima se nije nazirao kraj.

U prvom gemu petog seta Seyboth Wild oduzima servis Medvedevu i ima sve u svojim rukama. Pri rezultatu 2:1 Medvedev uspjeva vratiti break, nakon čega iduća tri gema nitko nije uspio zadržati svoj servis. Seyboth Wild ponovno oduzima servis Medvedevu i bez izgubljenog poena uspjeva odservirati za 5:3 u odlučujućem setu.

Medvedev je nakon toga tek drugi put u petom setu uspio zadržati svoj servis te je sve bilo na Seybothu Wildu koji je imao servis za najveću pobjedu u karijeri. Brazilcu nije zadrhtala ruka te je iskoristio prvu meč loptu za ogromnu pobjedu. Činilo se da je Medvedev osvajanjem Rima napokon spreman za veliki rezultat na zemljanoj podlozi, ali za takvo nešto će ipak morati pričekati.

Komentari

Povezano