Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Medvedev svladao svoju mušteriju za 5. Masters naslov u karijeri

Ruski tenisač Daniil Medvedev je osvojio Masters turnir u Miamiju svladavši u finalu Talijana Jannika Sinnera sa 7:5 6:3 čime je poboljšao međusobni omjer na 6-0.

Medvedev je prvi set dobio nakon skoro sat vremena igre rezultatom 7:5, a jednom kada on osvoji prvi set u finalu – gotovo u pravilu pobjeđuje. U 21 finalu u koliko je Rus krenuo s prednošću od 1-0 u setovima, jedina dva meča koja je izgubio su finale Bercyja 2021. godine protiv Novaka Đokovića te finale Australian Opena 2022. godine protiv Rafaela Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras se Sinner nije uspio uvrstiti među iznimke te je Medvedev vrlo brzo došao do prednosti od jednog breaka u drugom setu i vodstva od 2:0. Međutim, Talijan jednako brzo odgovora breakom za smanjenje na 2:1, no prijelomni trenutak seta, a u konačnici i meča, bio je oduzeti Sinnerov servis za vodstvo Rusa od 3:1. Do kraja meča su oba tenisača mirno sačuvali svoje servise te je Medvedev osvojio 19. titulu u karijeri i poboljšao omjer na 30-3 u 2023. godini.

Od 2019. godine do danas, Medvedev je osvojio čak 16 titula na tvrdoj podlozi što je najviše u tom razdoblju, dok mu je najbliži pratitelj Đoković sa 14. Ovim naslovom će Medvedev preskočiti Caspera Ruuda na 4. mjestu ATP ljestvice te Đokovića na 1. mjestu ljestvice tenisača u 2023. godini. S druge strane, Jannik Sinner će novim plasmanom u finale Miamija ponovno ući u TOP 10 te će zauzimati 9. mjesto što je i njegov najbolji ranking u karijeri.

Komentari

Povezano