Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mega uz sudački poguranac svladala Zadar

Košarkaši Zadra u nedjeljnoj su beogradskoj matineji poraženi kod Mega MIS-a s 91:81 u okviru 6. kola ABA Lige.

Unatoč dobrom protoku lopte i solidnim napadačkim rješenjima, zadarski su košarkaši odigrali šuterski jako loše prvo poluvrijeme, ubacivši svega tri trice iz 13 pokušaja, a na obrambenom kraju terena puštalo je na sve strane, pa su domaćini na poluvrijeme otišli s prednošću 51:35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan scenarij gledali smo i kroz veći dio treće četvrtine, no u posljednje dvije i pol minute iste Zadrani rade seriju 15:0 te u posljednju četvrtinu ulaze s pet poena zaostatka (66:61).

Serija se nastavila i u posljednjoj dionici, pa tricom Darija Drežnjaka za 67:66 Zadar u 34. minuti prvi puta dolazi u vodstvo. U posljednje se tri minute ušlo rezultatom 75:75, da bi potom prvo Arijanu Lakiću sviran drugi nesportski faul na utakmici, i to za situaciju koja vjerojatno nije bila niti običan faul, potom je po istom kriteriju trebao biti sviran nesportski faul kada je u sljedećem napadu Zadra Omercan Ilyasoglu zaustavio Luku Božića, da bi već u sljedećem napadu Mege Karlu Žganecu sviran faul koji to nije bio, na što je zadarski centar žestoko reagirao i zaradio tehničku pogrešku.

Tu je Mega slobodnim bacanjima prelomila susret, kojeg je sjajnim zakucavanjima zaključio danas odlični centar domaćina Uroš Plavšić. Plavšić je susret završio s 23 poena i sedam skokova, uz šut iz igre 11/11, a Nikola Topić bio je prvi strijelac Mege s 27 poena, čemu je dodao i šest skokova te 10 asistencija. Najbolji strijelac Zadra bio je Drežnjak s 26 postignutih koševa.

Komentari

Povezano