Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić i Koolhof osvojili prvu zajedničku Masters titulu

U večerašnjem finalu Indian Wellsa, Nikola Mektić i Wesley Koolhof su za protivnike imali par koji ih dosad nije porazio, Marcela Granollersa i Horacia Zeballosa. Međusobno su igrali dva puta, jednom ove godine u finalu Aucklanda, a drugi put u polufinalu ATP Finalsa u Torinu 2020. gdje su Mektić i Koolhof došli do svoje najvrijednije zajedničke titule.

Hrvatsko-nizozemska kombinacija vidno je dominirala prvim setom, ali on je svejedno otišao u tiebreak. Mektić i Koolhof nijednu od svoje tri break lopte nisu iskoristili, ali su zato na servisu bili besprijekorni. U cijelom setu su izgubili samo jedan poen nakon ubačenog prvog servisa. Tiebreak su suvereno osvojili rezultatom 7-2 i tako si otvorili put prema prvoj zajedničkoj Masters tituli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je bio sličan prvome samo su uloge bile nešto drugačije. Većinu seta su bolji na reternu bili Granollers i Zeballos te su kod 3:2 imali i dvije break lopte koje je Mektić svojim servisom spasio. Nisu Koolhof i Mektić bili bezopasni pri vraćanju servisa te su i oni imali svoje dvije šanse za break pri rezultatu 4:4., ali ih nisu iskoristili te su ostali na realizaciji od 0/5 na break loptama.

Nizozemac i Hrvat su do kraja seta trebali spašavati i set loptu kod zaostatka od 6:5, a u tome su i uspjeli pa su meč odveli u još jedan tiebreak. U tiebreaku su još jednom pokazali kvalitetu i imali kontrolu čitavo vrijeme. Iskoristili su svoju drugu meč loptu za konačnih 7:6 7:6 i prvu zajedničku Masters titulu i već treću ATP titulu ove godine.

Mektić i Koolhof tako u tri meča protiv španjolsko-argentinske kombinacije ne znaju za poraz. Ovo im je ujedno i druga pobjeda u finalima protiv iste kombinacije.

Mektiću je ovo osma Masters titula i ukupno 28. na ATP nivou. Nastavak vrhunske sezone Mektić i Koolhof tražit će na Floridi na još jednom Mastersu, ovaj put u Miamiju.

Komentari

Povezano