Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić i Koolhof preokretom izborili drugo kolo Roland Garrosa

Nikola Mektić i Wesley Koolhof svoj su meč prvog kola Roland Garrosa započeli u srijedu. Zbog neprestane kiše u Parizu, svoj meč su završili tek u petak poslijepodne. Njih dvojica su preokretom svladali Sandera Arendsa i Matwea Middelkoopa. Hrvatsko-nizozemska kombinacija do pobjede je došla preokretom te je slavila s 2-1 u setovima.

Većina prvog seta odigrana je u srijedu. Prije prekida Mektić i Koolhof vodili su 5:4 te su imali servis za set. Tada se kiša umiješala i prekinula meč na dva dana. Nastavak meča za Hrvata i Nizozemca bio je dobar. Osvojili su set sa 6:4 te su u drugom imali i break prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod 5:4 su imali servis za meč kojeg nisu uspjeli završiti te su set na kraju izgubili sa 7:6. Treći set se igrao bez breaka do 2:2 kada Nizozemci Mektiću i Koolhofu oduzimaju servis te preuzimaju kontrolu u meču.

Kod 4:3 Arends i Middelkoop spašavaju 0-40 nakon kojih se činilo kako će Mektić i Koolhof svoj put u Parizu završiti u prvom kolu. Ipak, na servisu za meč dolaze do još jedne break prilike koju i koriste za poravnanje u setu. Osvajaju zatim gem za 6:5 te još jednom oduzimaju servis Nizozemcima za konačnu pobjedu 6:4 (3)6:7 7:5.

Hrvatsko-nizozemsku kombinaciju u drugom kolu vjerojatno čeka dvoboj protiv Maxa Purcella i Jordana Thompsona koji su u svom meču veliki favoriti protiv Andrea Goranssona i Davida Pela.

Komentari

Povezano