Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić i Koolhof preokretom izborili nastup u drugom kolu Rima

Nakon što su propustili Masters u Madridu, Nikola Mektić i Wesley Koolhof u Rimu su igrali protiv Robina Haasea i Stefanosa Tsitsipasa u prvom kolu. Hrvatsko-nizozemska kombinacija je preokretom došla do pobjede od 2-1 u setovima.

U prvom setu su Mektić i Koolhof prvi došli do breaka prednosti. Nisu ga uspjeli potvrditi te su Haase i Tsitsipas držali korak s njima u prvom setu. Kod 3:3 hrvatsko-nizozemska kombinacija ne koristi četiri vezane break prilike, a u idućem gemu gube svoj servis. Tada nizozemsko-grčki par propušta završiti set. Ipak su kod vodstva 6:5 još jednom oduzelu Mektiću i Koolhofu početni udarac te su sa 7:5 osvojili prvu dionicu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poboljšali su Mektić i Koolhof igru u drugom setu te već u prvom gemu oduzimaju servis protivnicima. Uspjeli su držati servis do 5:2 kada još jednom Tsitsipasu i Haaseu rade break te sa 6:2 odvode meč u super tie-break. U odlučujućem setu su se vratili nakon zaostatka 5-8, a kod 8-9 spašavaju i meč loptu. Na kraju su sa 11-9 izborili nastup u drugom kolu.

Tamo ih čeka južnoamerička kombinacija. Igrat će protiv Sebastiana Baeza i Thiago Seyboth Wilda koji su u prvom kolu iznenadili Tallona Griekspoora i Huberta Hurkacza.

Komentari

Povezano