Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić i Koolhof zaustavljeni u četvrtfinalu Barcelone

Prvi na rasporedu od hrvatskih predstavnika koji su izborili četvrtfinale u Barceloni bio je Nikola Mektić. On je s Wesleyjem Koolhofom igrao protiv argentinske kombinacije sastavljene od Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija, no nažalost nije uspio doći do pobjede te su Argentinci slavili s 3:6, 6:7.

Gonzalez i Molteni su u prvom setu rano oduzeli servis na Mektićevom servisu te su prednost održali do kraja seta. Mektić i Koolhof su propustili popriličan broj prilika za obrat. Kod zaostatka od 1:3 ne koriste 30-40, a i u odlučujućem poenu ne uspijevaju doći do breaka. Kod 2:4 ne koriste 0-40 od kojih su većinu break prilika propustili svojim neforsiranim greškama. Kod 3:5 nisu došli do prilike za break te su Argentinci sa 6:3 poveli 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša igra preslikala se i na drugi set. Već u prvom gemu, na servisu Koolhofa, Argentinci dolaze do breaka. Mektić i Koolhof su se u set vratili kod zaostatka 2:1. Tada Argentinci ne koriste 40-0, a na Mektićevom returnu Hrvat i Nizozemac osvajaju deciding point te izjednačuju na 2:2. Do tiebreaka smo vidjeli još jedan deciding point na servisu Mektića i Koolhofa koji su Hrvat i Nizozemac osvojili. U “trinaestoj igri” hrvatsko-nizozemski par je nastavio toplo-hladnu igru kroz meč te su poraženi sa 7-1.

Mektiću i Koolhofu sada predstoji turnir u Madridu dok Gonzalez i Molteni čekaju pobjednika iz meča u kojem sudjeluju Ivan Dodig i Mate Pavić sa svojim partnerima Nealom Skupskijem, odnosno Marcelom Arevalom.

Komentari

Povezano