Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić i Pavić nastavili s groznom formom, ostali favoriti na Roland Garrosu uspješni

U muškom dijelu danas nismo imali predstavnika u pojedinačnoj kategoriji. Zato su svoj put na drugom Grand Slamu sezone započeli Nikola Mektić i Mate Pavić koji su u prvom kolu igrali protiv belgijske kombinacije Gille/Vliegen. Nažalost, hrvatski par je nastavio s jako lošom formom te su poraženi u dva seta.

Hrvatska kombinacija je krenula bolje u meč, prva oduzela servis suparnicima te povela 4:2. Nakon toga razina igre našeg para pada te belgijska kombinacija sa 7:5 uzima prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu nije krenulo dobro za naše koji su se brzo našli u zaostatku 3:0. Ipak, Mektić i Pavić su se uspjeli sabrati te se s nizom od tri gema vraćaju u meč. Nakon toga ponovno gube tri gema u nizu i ispadaju u prvom kolu.

U singlu većina favorita nije imala previše problema. Casper Ruud je u obranu prošlogodišnjeg finala krenuo rutinskom pobjedom u tri seta nad Šveđaninom Eliasom Ymerom. Tri seta bila su potrebna i Alexanderu Zverevu koji je izbacio južnoafričkog predstavnika Lloyda Harrisa. 17. tenisač svijeta Tommy Paul rutinski je svladao lucky losera iz Švicarske Dominica Strickera.

Drugi finalist Rima koji je danas bio u akciji Holger Rune također nije imao lak zadatak. Njegov protivnik u prvom kolu bio je Cristopher Eubanks koji je dobrano namučio šestog tenisača svijeta. Ipak, Rune je u četiri seta uspio pobjediti i proći u drugo kolo.

Najveću dramu danas priredio nam je 148. na ATP ljestvici Talijan Andrea Vavassori. On je nakon nestvarnih pet sati i deset minuta s 11:9 u super tie-breaku petog seta izbacio 31. nositelja Miomira Kecmanovića i tako ostvario svoju prvu Grand Slam pobjedu. Tamo mu se otvara prilika da dodatno poboljša rezultat karijere jer ga čeka još jedno iznenađenje, 231. na ATP ljestvici Argentinac Genaro Alberto Oliveri.

Dodajmo još da je Nino Serdarušić nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, uspješno prošao i prvo kolo Challengera u talijanskoj Vicenzi. U dva seta je bio bolji od četvrtog nositelja Riccarda Bonadia.

Komentari

Povezano