Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić i Pavić suvereno izborili finale Stuttgarta

Nakon katastrofalne igre na zemlji proteklih mjeseci, hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić su fantastično otvorili travnatu sezonu te su izborili plasman u finale ATP turnira u Stuttgartu. Oni su danas sa 6:3 6:3 svladali austrijsku kombinaciju sastavljenu od Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera.

Bila je ovo “šetnja u parku” za hrvatske predstavnike koji su došli i do treće pobjede u isto toliko međusobnih mečeva protiv Austrijanaca. Zanimljivo je da su ih svladali i u siječnju na ATP turniru u Aucklandu kojeg su naposljetku i osvojili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mektić i Pavić su tijekom cijelog meča Austrijancima dozvolili tek pet poena na primanju servisa, dok su im ukupno tri puta oduzeli servis za konačnih 6:3 6:3 poslije manje od sat vremena igre.

U finalu ih očekuje dvoboj protiv pobjednika duela između Rohana Bopanne i Matthewa Ebdena te Kevina Krawietza i Tima Puetza. Nastavak je ovo sjajnog niza hrvatskih tenisača na travi. Naime, Mate Pavić i Nikola Mektić su izborili finale svakog od posljednjih 6 travnatih turnira koje su igrali zajedno na ATP razini.

U dosadašnjim finalima su na omjeru 4-1 s tim da su poraženi samo u prošlogodišnjem finalu Wimbledona nakon teških pet setova protiv Matthewa Ebdena i Maxa Purcella.

Dodajmo još da je Petra Marčinko izborila plasman u četvrtfinale ITF turnira u Rimu svladavši domaću predstavnicu Dalilu Spiteri sa 6:1 6:4. U sljedećem kolu će igrati protiv Australke Astre Sharme.

Komentari

Povezano