Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić i Pavić trijumfirali u Stuttgartu

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić su u današnjem finalu ATP turnira u Stuttgartu sa 7:6 6:3 svladali njemačku kombinaciju sastavljenu od Nijemaca Kevina Krawietza i Tima Puetza. Time su došli do svoje druge ATP titule ove sezone, nakon što su u siječnju slavodobitno napustili Auckland.

U prvom setu su oba para imala po jednu break priliku. Krawietz i Puetz su imali šansu oduzeti servis našim tenisačima kod rezultata 1:1, dok su Mektić i Pavić kod vodstva od 6:5 imali set loptu, no nisu ju iskoristili jer je Puetz odservirao as.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tiebreaku su Mektić i Pavić slavili s uvjerljivih 7:2, a do oba “mini-breaka” su došli na sličan način. Najprije je Pavić ”probio” Puetza na mreži, a par poena kasnije i Krawietza pa su njihove loptice završile u dubokom outu.

U drugom setu su Mektić i Pavić prvi break napravili kod rezultata 1:1, a drugi za konačnih 6:3 i pobjedu od 2-0 u setovima. 16. je ovo zajednička titula za zlatne hrvatske olimpijce.

Podsjećamo, ovo je za Matu i Nikolu bilo šesto uzastopno finale travnatih turnira koje su igrali zajedno na ATP razini, a u njima su na omjeru 5-1. Dosad su poraženi samo u prošlogodišnjem finalu Wimbledona protiv Matthewa Ebdena i Maxa Purcella.

Komentari

Povezano