Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić izborio četvrtfinale Barcelone

Nakon Mate Pavića i Marcela Arevala u četvrtfinale Barcelone plasirao se i Nikola Mektić zajedno sa svojim partnerom Wesleyem Koolhofom. Hrvatsko-nizozemski par je u dva seta bolji bio od Rajeeva Rama i Joea Salisburyja.

Prvi break u meču su Mektić i Koolhof napravili kod rezultata 1:1. Oduzimanje servisa nisu potvrdili, već u idućem gemu Ram i Salisbury su im napravili rebreak. Do 5:5 se igralo bez problema na servisu kada Hrvat i Nizozemac dolaze do 15-40 te realiziraju svoju prvu priliku. Servis za set su odradili bez problema te su sa 7:5 poveli 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici igre break su napravili u istoj fazi, kod 1:1. Ovaj put su uspješno odradili potvrdu breaka te su poveli s 3:1. Novo oduzimanje servisa vidjeli smo kod 4:2 kada hrvatsko-nizozemski par povećava prednost na 5:2. Prvi servis za meč nisu dobro odradili. Dopustili su američko-britanskom paru 15-40. Spasili su prve dvije break lopte, ali deciding point su izgubili te su novu priliku za završetak meča dobili kod 5:4. Namučili su se i na drugom servisu za meč. Spasili su 15-30 te su iskoristili svoju drugu meč loptu za 6:4 i prolaz u četvrtfinale.

U četvrtfinalu ih čekaju Argentinci Maximo Gonzalez i Andres Molteni. Nakon Mektića i Koolhofa na teren izlazi Ivan Dodig koji sa svojim partnerom Nealom Skupskijem protiv Jamieja Murraya i Michaela Venusa također traži mjesto među osam najboljih parova.

Komentari

Povezano