Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić prošao u četvrtfinale Hertogenboscha, Dodig ispao

Hrvatska je travnatu sezonu u Nizozemskoj započela s dvojicom predstavnika u parovima. Nikola Mektić je sa svojim standardnim partnerom Wesleyem Koolhofom izborio prolaz u četvrtfinale Hertogenboscha dok je Ivan Dodig s Henry Pattenom upisao poraz od 2-1 u setovima.

Mektić i Koolhof su se u prvom setu mučili protiv Romaina Arneoda i Tristana-Samuela Weissborna mučili u prvom setu, ali nakon što su u tie-breaku prvog seta s 10-8 poveli 1-0 u setovima, u drugoj dionici igre su lagano završili meč. Na startu seta su monegaško-austrijskoj kombinaciji oduzeli servis, a onda su break napravili i kod 4:2. Nakon toga su mirno odservirali za meč i upisali pobjedu rezultatom 7:6(8), 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig je u paru s Britancem Pattenom upisao poraz od Andreasa Miesa i Johna-Patricka Smitha. U prvom setu se našli u ranom zaostatku te su prvu dionicu igre izgubili sa 6:4. Meč su vratili u egal osvajanjem drugog seta sa 7-5 u tie-breaku da bi u super tie-breaku izgubili sa 10:6 te tako ispali s ATP turnira u Hertogenboschu.

Mektić i Koolhof će u četvrtfinalu igrati protiv Nicolasa Barrientosa i Francisca Cabrala te će u tom meču biti favoriti za plasman u polufinale.

Komentari

Povezano