Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mektić ušao u polufinale Hertogenboscha

Nikola Mektić se u četvrtak sa svojim partnerom Wesleyem Koolhofom plasirao u polufinale ATP turnira u Hertogenboschu. Njih dvojica su s 2-1 u setovima svladali Nicolasa Barrientosa i Francisca Cabrala.

U prvom setu su Mektić i Koolhof došli do break pri rezultatu 2:1 da bi odmah u idućem gemu kolumbijsko-portugalska kombinacija napravila rebreak. Do 5:5 se zatim igralo bez breaka, a tada Mektić i Koolhof gube svoje servis nakon čega Barrientos i Cabral zaključuju set rezultatom 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu ključan gem bio je kod 1:1 kada hrvatsko-nizozemska kombinacija spašava tri vezane break lopte te osvaja gem za 2:1. Nakon toga rade prvi break u setu te potvrđuju isti za 4:1. Do drugog oduzimanja servisa stigli su kod 5:2. To je značilo da su sa 6:2 meč odveli u super tie-break.

Tamo se hrvatsko-nizozemska kombinacija našla u ranom zaostatku od 2:4, ali su u od idućih devet poena osvojili osam čime su došli do pobjede 5:7, 6:2, 10:5.

U polufinalu Mektića i Koolhofa očekuje dvoboj s Maxom Purcellom i Jordanom Thompsonom, australskom kombinacijom koja ih je porazila u Roland Garrosu.

Komentari

Povezano