Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mercato u Serie A se zakuhtava uz nekoliko zanimljivih ulaznih transfera

Treći tjedan Mercata u talijanskoj Serie A donio nam je nekoliko vrlo zanimljivih što ulaznih transfera, koji su navijačima klubova koji su bili aktivni na tržištu dali nadu u dobru sezonu koja je pred njima.

Najzvučnije ime koje je proteklog tjedna sletjelo na Čizmu je svakako 32-godišnji osvajač nedavno završenog Europskog prvenstva Alvaro Morata, koji je za iznos od 13 milijuna Eura stigao u Milan iz madridskog Atletica. Iza Morate je sjajno odrađen Euro, a prošle je sezone u dresu Atletica postigao 20 pogodaka u 43 nastupa, dok je ukupno u karijeri prešao brojku od 250 postignutih pogodaka u nešto više od 550 odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus se proteklog tjedna orijentirao na osnaživanje konkurencije u obrambenoj liniji, što su potvrdili potpisom Kulumbijca Juana Cabala. Radi se o 23-godišnjem defanzivno vrlo čvrstom lijevom beku, koji je prošle dvije sezone proveo u Veroni, a Stara Dama je za njegove usluge Veroni platila nešto manje od 13 milijuna Eura.

Igrač koji je za reprezentaciju Gane debitirao prije nešto više od mjesec dana od iduće će sezone nositi dres Atalante. Riječ je o Ibrahimu Sulemani, središnjem veznom igraču koji je za 7.5 milijuna Eura stigao iz Cagliarija. Sulemana ima 21 godinu, a u Italiju je stigao sa 16 upravo u Atalantu, odakle nakon dvije godine odlazi u Veronu, gdje u prvoj momčadi debitira u sezoni 2022./2023. U suprotnom smjeru za 5 milijuna otišao je Nadir Zordea, desni bek koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Frosinoneu, s kojim je ispao iz lige unatoč jako dobroj njegovoj individualnoj formi u posljednjih 10-ak utakmica.

Kao što smo već pisali, Fiorentina je iz Leccea dovela našeg reprezentativca Marina Pongračića, dok je klub u transferu vrijednom 13.5 milijuna Eura napustio Nikola Milenković, otišavši u Nottingham Forest. Španjolski stoper Saúl Coco za 8 milijuna Eura je doveden iz Las Palmasa u Torino, Roma je za 12 milijuna prodala Houssema Aouara u saudijski Al-Ittihad, a u Veronu je bez odštete stigao 26-godišnji danski lijevi bek Martin Frese.

Nešto aktivniji bili su novi članovi Serie A. Parma je za 7.5 milijuna Eura iz belgijskog Kortrijka dovela japanskog vratara Ziona Suzukija, a bez odštete je iz Frosinonea stigao lijevi bek Emanuele Valeri. U Veneziju je za milijun eura iz Cagliarija stigao stoper Giorgio Altare, dok je veznjak Michael Cuisance otišao u njemačku Herthu. Zvučno ime sletjelo je u Como, a riječ je o 42-godišnjem španjolskom vrataru Pepu Reini, koji je osim brojnih trofeja u karijeri skupio gotovo 1000 službenih nastupa.

Komentari

Povezano