Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mercedes Hamiltona zamijenio 18-godišnjakom

Odlaskom sedmerostrukog prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona u Ferrari, mjesto momčadskog kolege Georgea Russella ostalo je upražnjeno. Dan nakon što je prvi put u službenoj sesiji sjeo u bolid Formule 1, obznanjeno je kako će debitant Kimi Antonelli zamijeniti najtrofejnijeg vozača u povijesti.

Mladi Talijan tek je nedavno navršio 18 godina, a dosad je strelovitom brzinom napredovao kroz različite juniorske kategorije utrkivanja u jednosjednim bolidima. Prvak je ADAC-a, Formule 4 Italija i Formula Regional European Championshipa. Preskočio je utrkivanje u F3 diviziji i od ove se sezone natječe u Formuli 2 gdje je zasad bio pobjednik na dvije utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom Antonellija Mercedes će naredne sezone imati oba vozača u postavi koja su do nje došla preko njezina razvojnog sustava.

Sam Hamilton podržao je izbor svoje zamjene te uoči objave izjavio sljedeće: “Davno sam već rekao da je on (Antonelli) onaj kojeg bi tim trebao izabrati za budućnost. On je jedan od mladih, super talentiranih vozača koji tek dolaze.

Nažalost po Talijana i njegovog novog momčadskog kolegu, Antonelli je razbio Russellov bolid na prvom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Italije kada je uskočio isprobati bolid Formule 1 najnovije generacije.

Komentari

Povezano