Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Messi novom bravurom donio Argentini pobjedu na startu kvalifikacija za SP

Protekle noći su utakmicama u Južnoj Americi započele kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će se održati u Kanadi, Meksiku i SAD-u.

Većina očiju je bila uprta na Monumental gdje su svjetski prvaci Argentinci započeli obranu svog naslova. Dugo su lomili otpor Ekvadoraca, koji uzgred rečeno nastup započinju s minusom od tri boda zbog falsificiranja dokumenata Byrona Castilla, a onda je u 78. minuti slobodan udarac s 21 metra izveo Lionel Messi te je jednostavno zaledio vratara Galindeza koji je samo mogao gledati kako lopta završava u mreži. Bio je to pogodak odluke pošto je susret okončan pobjedom Argentine od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim se pogotkom Lionel Messi izjednačio s Luisom Suarezom na prvom mjestu najboljih strijelaca u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Obojica imaju po 29, a razlika je jedino u tome što ih je Argentinac zabio u 61 nastupu, a Urugvajac u 62.

Što se ostale dvije utakmice tiče, ni one nisu obilovale pogotcima. Paragvaj i Peru su, u susretu u kojem su domaćini čitavo drugo poluvrijeme igrali s igračem više, remizirali rezultatom 0:0, dok je Kolumbija pogotkom Rafaela Santos Borrea svladala Venecuelu s minimalnih 1:0.

Komentari

Povezano