Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Miami po drugi put utišao TD Garden i poveo s 2-0

Košarkaši Miami Heata su protekle večeri stigli do dvostrukog breaka na gostovanju u TD Gardenu nakon što su preokrenuli susret protiv Boston Celticsa u četvrtoj četvrtini i u konačnici slavili sa 111:105. Serija sada seli na Floridu gdje će domaćini imati priliku s dvije pobjede osigurati plasman u NBA finale.

Gosti su otvorili susret serijom od 9:2, no bio je to samo uvodni udarac kojeg su Celticsi brzo neutralizirali pa su poveli i s vodstvom od 25:24 okončali prvu četvrtinu. Momčad Joea Mazzulle je tijekom posljednje dvije minute prve četvrtine i uvodne dvije minute druge četvrtine napravila seriju od 21:2 te su od -8 došli do +11 čime su došli do prve dvoznamenkaste prednosti na susretu. Jayson Tatum je bio prva violina serije s 9 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA košarka je sport serija pa su tako košarkaši Miamija odgovorili vlastitom serijom od 19:2 sredinom druge dionice pa oni nadoknađuju zaostatak od -12 i dolaze do prednosti od 5 poena razlike. Krucijalan je tijekom tog niza bio Caleb Martin koji je ubacio 10 poena.

Miami je na poluvrijeme otišao s vodstvom od 54:50, ali košarkaši Bostona igraju sjajno u trećoj četvrtini, pogađaju 61% šuteva iz igre, odlaze 9 puta na crtu slobodnih bacanja (pogađaju 8/9 šuteva), dok Miamiju ne dozvoljavaju niti jedan pokušaj za lake poene. Sve je to dovelo do vodstva od 83:75 na ulasku u posljednju dionicu.

Jayson Tatum je u tih 12 minuta ubacio 15 poena te je kraj svog imena imao 29 poena pa je mirisalo na to da bi moga susret okončati s nekih 40-ak poena. Nismo mogli biti dalje od istine.

Košem uz iznuđen prekršaj, Robert Williams III je ponovno doveo Boston u dvoznamenkastu prednost (+11) koju Miami na krilima Caleba Martina te Duncana Robinsona smanjuje na samo 4 poena razlike poslije 3 i pol minute igre u četvrtoj četvrtini.

Grant Williams je igrao jako malo u ovom doigravanju, a sinoć je susret okončao s 9 poena i s ovim potezom kod vodstva od 9 poena razlike (96:87).

Njegov koš za 98:92, 5:15 minuta prije kraja utakmice je prethodio senzacionalnom nizu košarkaša Miamija od 13:2 kojim su došli do vodstva od 5 poena razlike 55 sekundi prije kraja. Bam Adebayo i Jimmy Butler su ubacili po 4 poena tijekom tog ključnog niza ove utakmice.

Do kraja je Gabe Vincent zaključio posao s 4 poena u posljednjih 40 sekundi utakmice i Miami je slavio sa 111:105 i tako poveo s 2-0 u seriji. Heat je sada na omjeru 6-2 u ovosezonskom doigravanju u utakmicama u kojima je u jednom trenutku gubio s 10 poena razlike, dok je ostatak lige na omjeru 15-60.

Do pobjede su ih predvodili Jimmy Butler s 27 poena, 8 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 blokade, Caleb Martin koji je bio x-faktor s 25 poena te Bam Adebayo koji je ostao za jednu asistenciju kratak za ”triple-double” s 22 poena, 17 skokova i 9 asistencija.

Kod poraženih je Jayson Tatum zabio 34 poena uz 13 skokova i 8 asistencija s tim da je svih svojih 5 poena u četvrtoj četvrtini postigao u posljednjoj minuti i to sve s crte slobodnih bacanja. Najbolji igrač Bostona, koji je sam za sebe izjavio da je jedan od najboljih košarkaša na svijetu, je u dvije četvrte četvrtine ove serije ostao bez koša iz igre, a u istom razdoblju je 5 puta izgubio loptu. Ponovno je podbacio Jaylen Brown koji je susret okončao sa svega 16 poena uz šut iz igre 7/23 i samo 3 poena u odlučujućoj četvrtini.

Treća utakmica serije je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak od 2:30 po našem vremenu u Kaseya Centru.

Komentari

Povezano